Tuorein sisältö

Beowulf kiinnosti yhdysvaltalaisia - mutta vain kolmiulotteisena

19.11.2007 klo 02.38 | Luettu: 1898 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kolmiulotteisena nautittavaksi tarkoitettu, perinteisissäkin teattereissa esitetty 150 miljoonaa dollaria maksanut uraa uurtava tietokoneanimaatio Beowulf oli viikonlopun katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. Vajaan 30 miljoonan dollarin avaustulosta on silti vaikea pitää tyydyttävänä. Beowulfin oli/on määrä toimia edelläkävijänä paitsi tekniikalle, jossa lopullinen kuva animoidaan näyttelijöiden suoritusten päälle, myös kolmiulotteisuudelle, jonka on kehuttu olevan juuri se juttu, joka houkuttelee tulevaisuudessa elokuviin jopa tyyriiden kotiteattereiden omistajat.

Amerikkalaisten kriitikoiden viesti kismittää leffaa odottavia suomalaisia: Beowulf ei ole kummoinen elokuvana, mutta 3D-versio on nautinto aisteille. Kaksiulotteisuuteen on tyytyminen, kun Beowulf saa Suomen ensi-iltansa tänä perjantaina.

Beowulfin vaatimattomasta avauksesta ei voi syyttää Natalie Portmania eikä Dustin Hoffmania, joiden hassuttelut maagisessa lelukaupassa jäivät vaille huomiota. Katsojien sijaan Mr. Magorium's Wonder Emporium sai haukut kriitikoilta.

Coen-veljesten ylistetty No Country for Old Men jatkaa viime viikolla aloittamaansa strategiaa: elokuvaa ei esitetä kuin muutamissa teattereissa, mutta näytökset ovatkin sitten täynnä.

Kuusi kertaa enemmän valkokankaita oli käytössä mm. uutuudella Love in the Time of Cholera, mikä ei kriitikoiden tyrmäämää historiallista draamaa pelastanut.

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. Beowulf 28,1 milj. $ (28,1 milj. $)
2. Mehiläisen Elokuva (Bee Movie) 14,3 milj. $ (93,9 milj. $)
3. American Gangster 13,2 milj. $ (101,0 milj. $)
4. Fred Claus 12,0 milj. $ (35,8 milj. $)
5. Mr. Magorium's Wonder Emporium 10,0 milj. $ (10,0 milj. $)
6. Dan in Real Life 4,5 milj. $ (37,1 milj. $)
7. No Country for Old Men 3,1 milj. $ (4,9 milj. $)
8. Lions for Lambs 2,9 milj. $ (11,6 milj. $)
9. Saw IV 2,3 milj. $ (61,9 milj. $)
10. Love in the Time of Colera 1,9 milj. $ (1,9 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lordi äänittää uutta... Amy Winehousen huume... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova