Tuorein sisältö

Jollan purjekala esiteltiin Helsingissä

21.11.2012 klo 12.39 | Luettu: 2910 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen

Teknologiayritys Jolla on julkistanut odotetun Sailfish-mobiilikäyttöjärjestelmänsä Helsingin kaapelitehtaalla startup-yritysten Slush-tapahtumassa. Jollan toimitusjohtaja Marc Dillon esitteli kehitystiimien kanssa tapahtumassa käyttöjärjestelmää ja sen ominaisuuksia lehdistölle muutama tunti sitten.

Nokian hylkäämän Meego-käyttöjärjestelmän päälle rakennettu, avoimeen lähdekoodiin perustuva Sailfish tulee saataville niin puhelimiin kuin tableteillekin. Sailfish on Jollan mukaan ensimmäinen aidosti avoin mobiilikäyttöjärjestelmä, jota käyttäjät voivat mielensä mukaan muokata. Dillon korostikin tiedotustilaisuudessa Jollan avoimuuden periaatetta ja sitä, kuinka tärkeää on ottaa yhteisöt mukaan kehitystyöhön.

Varsinaista Jolla-puhelinta saadaan vielä odotella ensi vuoden puolelle. Jolla kuitenkin lupaa, että heidän oma puhelimensa tulee varmasti ensi vuonna. Jolla-puhelimet tulevatkin olemaan uuden Sailfish-käyttöjärjestelmän lippulaivoja. Neuvottelut Sailfishin käyttämisestä myös muiden valmistajien puhelimissa ovat käynnissä. Lisäksi Jolla aikoo jatkossa valmistaa räätälöityjä puhelimia operaattoreille ja kaupoille.

Jolla julkisti samassa tilaisuudessa myös yhteistyökumppaneitaan. Suomessa Jollan Sailfish-puhelimia kaupittelee DNA. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa ST Ericsson, Tekes ja Joiku.

Katso alta Sailfish-käyttöjärjestelmän esittelyvideo.



Lähteet: Digitoday, YLE

V2.fi | Veera Rouvinen
< Independence Day 3D ... Hugh "House" Lauries... >

Keskustelut (2 viestiä)

VEIVINHEITTOVIHKO

21.11.2012 klo 21.38

Höh, luulin että se olis oikea kala. :P
lainaa
hyi

22.11.2012 klo 02.49

Aika kamala kökkö.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova