Tuorein sisältö

Ylen kanavat ovat tulossa nettiin ehkä hyvinkin pian

22.01.2013 klo 19.03 | Luettu: 2460 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Moni katsoo Ylen ohjelmia jo nyt Yle Areenan kautta: tarjonnassa on ulkomaalaistakin materiaalia. Pian netissä näkyvät kaikkien Ylen kanavien suoratkin lähetykset.

Yle tahtoo käynnistää palvelun jo tämän vuoden puolella, mutta aikataulua ei ole lyöty lukkoon. Ensin on varmistettava että Ylellä on oikeus esittää netissä kaikkia ohjelmia.

Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo tuumii, että joskus kaukaisessa tulevaisuudessa tv-kanavat saattavat näkyä ainoastaan internetissä. Nykyään antennijakelu on kuitenkin ainoa tapa tavoittaa kaikki suomalaiset, mikä on Ylen tehtävä.

Kun kanavat aloittavat netissä, niitä voi katsoa ainoastaan Suomessa kuten osaa Yle Areenan tarjonnasta nykyään. Monien ohjelmien esitysoikeus koskee luonnollisesti Suomea eikä koko maailmaa.

Lähde: Yle

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Liikkuvaa kuvaa Axl ... Näyte: Amanda Seyfri... >

Keskustelut (3 viestiä)

FinEst

22.01.2013 klo 19.55

Siinä on Yle'lle uusi rahastuskeino, miksi nettiin?
Kun kaikki netin käyttäjät (suomalaiset) eivät niitä voi käyttää, vaikka ovat kirjoilla Suomessa, mutta asuvat ulkomailla.
Ihan perseestä koko suunnitelma.
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

22.01.2013 klo 23.28

Hyvä juttuhan tuo on. Ihan kun antennilähetyksiä voisi katsoa ulkomailta ja kyseessä on kuitenkin aika pieni ja vähemmistö ja he taas saavat katsoa paikallismaansa yleinsradion ohjelmistoa maksamatta sinne veroa.

Ja kuten olen täällä aikasemminkin sanonut ja kuten Yle-pomokin sanoo telkkari tulee siirtymään kokonaan nettiin ja antenni ja kaapiverkkoa jateen alas.
lainaa
Hauki

23.01.2013 klo 15.02 1 tykkää tästä

FinEst kirjoitti:
Siinä on Yle'lle uusi rahastuskeino, miksi nettiin?
Kun kaikki netin käyttäjät (suomalaiset) eivät niitä voi käyttää, vaikka ovat kirjoilla Suomessa, mutta asuvat ulkomailla.
Ihan perseestä koko suunnitelma.


En ihan ymmärrä, mitä huonoa näet siinä, että YLEn tarjoama palvelu monipuolistuu ja laajentuu nettiin. Käyttäjät ja katsojat ovat kuitenkin sinne tässä muutamien vuosien aikana kovasti siirtyneet. Eikö YLEn tehtävä ole tarjota veronmaksajille laadukasta palvelua näennäisesti "ilmaiseksi", niin mä ainakin nään tässä modernia ajattelua heidän tasoltaan meitä katsojia kohtaan. Jos halutaan kaikille suomalaisille näkymään YLEn tarjonta niinkuin tossa yllä kerrot haluavasi, niin olisi jännä tietää mikä olisi sitten se parempi keino laajentaa kenttää jos ei tämä? Taas tätä perisuomalaista ajattelutapaa, et YLE tekee jotain, niin se on sitten automaattisesti paskaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova