Tuorein sisältö

HIM ja The Rasmus innostavat opiskelemaan suomen kieltä

28.11.2007 klo 12.30 | Luettu: 4179 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

YLE:n verkkosivut kertovat kotimaisen musiikin menestyksen ulkomailla antavat vauhtia myös suomen kielen opiskeluun maailmalla. HIM, The Rasmus, Children Of Bodom, Nightwish ja monet muut raskaan linjan bändit ovat menestyksellään aiheuttaneet kiinnostusta suomalaista kieltä ja kulttuuria kohtaan. Suomea opetetaan paitsi useissa ulkomaisissa yliopistoissa, myös verkko-opetuksena internetissä. Varsinkin Kiinassa ja Japanissa on kiinnostusta suomen kieleen. Reilu annos uusista opiskelijoista on kotimaisen heavymusiikin ystäviä.

Professori Maisa Martin Jyväskylän yliopistosta kertoo, että suomea opetetaan ainakin 110 ulkomaisessa yliopistossa noin 30:ssä eri maassa.

- On ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet kielistä yleensä, ja suomi on heille eksoottinen haaste. Valtaosalla opiskelijoista on kuitenkin jonkinlainen suhde Suomeen, esimerkiksi suomalaisia sukujuuria tai suomalainen tyttö- tai poikaystävä. Kiinassa opiskelijoita tulee niin paljon kuin on opetusta tarjolla, ja myös Japanissa on paljon kiinnostuneita. Verkkokursseillekin on ollut tungosta. Aina on enemmän hakijoita kuin voidaan ottaa, Martin toteaa.

Nykyään suomen kieltä voi opiskella lähes kaikissa Euroopan maissa, Pohjois-Amerikan eri osissa sekä joissain Aasian maissa.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Killers auttaa j... Pink Floydin Oh By T... >

Keskustelut (4 viestiä)

firece

Rekisteröitynyt 13.10.2007

28.11.2007 klo 14.22

Raskaanlinjan bändi rasmus vai =D
Mutta on kyllä selvääkin selvempää että 20 vuoden päästä suomi selvästi suurin kieli mailmassa.
lainaa
Jeespoks

28.11.2007 klo 16.12

firece kirjoitti:
Raskaanlinjan bändi rasmus vai =D
Mutta on kyllä selvääkin selvempää että 20 vuoden päästä suomi selvästi suurin kieli mailmassa.
No silloin ei enää muita kieliä olekaan.
lainaa
jokapaikka

28.11.2007 klo 17.48

lidlenkin tuotteissa on sillon suomalaiset selostukset.
lainaa
Chemus

28.11.2007 klo 18.29

Suomalaiset innostuu japanin kielestä animen ja mangan takia, japanilaiset suomesta hevin takia. Nyt ollaan kansallisuuden ytimessä =)
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova