Tuorein sisältö

Stanley Kubrickin Hohto saa esiosan

11.04.2013 klo 23.20 | Luettu: 6397 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Stanley Kubrickin kauhujännäri Hohto (The Shining) saa esiosan nimeltä The Overlook Hotel. Kirjoittajaksi on palkattu The Walking Dead -mies Glen Mazzara.

Faktat olivat siinä. Jottei uutinen jää lyhyeksi, ihmetellään asiaa yhdessä.

Tehdäänkö esiosa siksi, että Psykon esiosa Bates Motel ja Uhrilampaiden esiosa Hannibal ovat saaneet suosiota tänä keväänä? Tuskinpa, sillä Bates Motel ja Hannibal ovat tv-sarjoja ja The Overlook Hotel on elokuva... vaikka Mazzara on ansioitunut tv-kirjoittajana.

Hohto perustuu Stephen Kingin romaaniin. Miksi tehdä esiosa Kubrickin versiolle? Kubrickin versio tunnetaan omintakeisesta kuvastosta ja tunnelmista. Yrittääkö esiosa kopioida palvotun mestariohjaajan temppuja?

King julkaisee tänä vuonna jatko-osan Hohdolle: sen nimi on Doctor Sleep. Mazzaran laatimaa esiosaa pidetään kuitenkin parempana elokuvaideana?

Höh?

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Kauhea kankkune... Taskualennuksella uu... >

Keskustelut (7 viestiä)

Lihatuomari

Rekisteröitynyt 17.01.2012

11.04.2013 klo 23.46 1 tykkää tästä

Mä en ole koskaan ymmärtänyt syytä näiden esiosien olemassaoloon, paitsi raha. Toivottavasti tää ei edes yritä perehtyä siihen edelliseen mysteriin (jossa alkuperäinen hullu murhaa perheensä), vaan keskittyy ennemmin vaikka hotellin rakentamiseen ja sotimiseen inkkareita vastaan.
lainaa
seppö

12.04.2013 klo 07.32

Tulee mieleen ainoastaan kaksi hyvää esiosaa; Indiana Jones ja Tuomion temppeli sekä Kummisestä 2. Ja viimeksi mainittu on vain puoliksi esiosa. Ai niin ja periaatteessa Hyvät, pahat ja rumat! Jotenkin videopelien kanssa tuntuvat onnistuvan paljon paremmin. Deus Ex: Human Revolution, Halo: Reach, Metal Gear Solid-esiosat (Snake Eater, Portable Ops ja Peace Walker), God of War: Ghost of Sparta...

Jotuu varmaan siitä, että leffat yleensä keskittyvät samoihin hahmoihin ja niissä tietää mitä tulee tapahtumaan. Peli-prequelit ottavat yleensä eri henkilöt tarkasteluun. Muita teorioita?
lainaa
medicfinland

12.04.2013 klo 07.47 1 tykkää tästä

Tuomion temppeli on kyllä huono esi-osa. Ihan täyttä shaibaahan se juoni on. Viihdyttävää shaibaa mutta shaibaa enivei.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.04.2013 klo 13.49

Olihan myös Punainen lohikäärme esiosa Uhrilampaille. Ja vielä hyvä sellainen.
lainaa
Lihatuomari

Rekisteröitynyt 17.01.2012

12.04.2013 klo 14.09

Dollari-trilogia ei ole "oikea" trilogia, vaan yleisesti käytetty nimitys Leonen länkkäreistä, joita tähdittää Clint.

Itse en myöskään laskisi Kummisetä II:ta esiosaksi - vaikka siinä syvennytäänkin Donin elämään enemmän kuin ykkösessä - se kuitenkin kuljettaa tarinaa niin paljon eteenpäin.

Johtopäätös: Hyviä esiosia ei ole, tai jos on, ne on hyvin harvinaisia.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

12.04.2013 klo 17.50 2 tykkää tästä

Execta kirjoitti:
Olihan myös Punainen lohikäärme esiosa Uhrilampaille. Ja vielä hyvä sellainen.

Punainen Lohikäärme oli myös osa alkuperäistä Hannibal-kirjasarjaa.
Kubrickin Hohto on liian poikeuksellinen jopa alkuperäismateriaaliin verrattuna. Mazarra ei ole King, eivätkä ne todellakaan tule löytämään ketään Kubrickin veroista pelastamaan projektia itseltään.
Eihän se varmaa ole, että paskaa on tulossa, mutta todennäköisyys kyllä viittaa sinne päin. Veikaan vähän että The Thingiin tätäkin tempausta tullaan rinnastamaan.

Jos aletaan kusemaan Kubrickin haudalle, niin tekisivät senkin sitten jotenkin riittävällä munakkuudella. Esmes ottakaa vaikkapa Kellopeliappelsiini 2: Lil' Alex voisi lähteä kostamaan petturikavereilleen parannuttuaan aivopesusta. Ehkäpä hän sai jopa bullettime-tyylisiä supervoimia psyykkisen hoidon ansiosta! Ei muuta kuin hassu puku päälle ja konekivääri kouraan. Taustalle dubstepiksi raiskattua Beethovenia ja pyrotekniikkaa ruudulle.
lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

13.04.2013 klo 07.42

Ja Kubrick pyörii haudassaan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova