Tuorein sisältö

Taattua suomalaista laatua: Kalevala-elokuvalle traileri

18.05.2013 klo 18.56 | Luettu: 15752 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kalevala on yksi J.R.R. Tolkienia inspiroineista eepoksista. Syksyllä elokuvien ystävät joutuvat miettimään pitkään ja hartaasti, kumpi fantasiaelokuva kannattaa käydä katsomassa: Hobitti - Smaugin autioittama maa vaiko Kalevala - Uusi aika? Uutisen kirjoittaja pitää suuresti Taru sormusten herrasta -elokuvista, mutta hän kallistuu Uuden ajan puolelle, sillä Uusi aika kertoo aivan uuden tarinan ja näyttää edustavan perinteistä kotimaista laatua, kun taas Hobitti-elokuvat vaikuttavat innottomalta vanhan toistolta.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuskan jatkoklubien ... Uuden euroviisubiisi... >

Keskustelut (20 viestiä)

Vaenamoenen

18.05.2013 klo 19.04 22 tykkää tästä

"perinteistä kotimaista laatua" :D kai tämä on jonkinasteista sarkasmia? Tai edes mustaa huumoria kotimaisen laadun tasosta?

Empä muista milloin olisin näin huonoa näyttelemistä nähnyt. Oliskohan ollut kuutosluokalla tehdyssä elokuvaprojektissa... tiedä tuota...

Vai että pitäisi harkita hobitin ja tämän välillä... ehehe
lainaa
Keijokas

18.05.2013 klo 19.10 4 tykkää tästä

Siis mitä helv... Jää näkemättä.
lainaa
alvin

18.05.2013 klo 19.21 3 tykkää tästä

"joutuvat miettimään pitkään ja hartaasti, kumpi fantasiaelokuva kannattaa käydä katsomassa."

Heh...meinasin pudota penkiltä tuon lauseen ja trailerin katsomisen jälkeen. Pahoittelut Kalevala, mutta tämä leffa ei ole lainkaan katsomislistallani. Kuten Vaenamoenen mainitsi edellä, trailerin perusteella luvassa on surkeinta näyttelemistä vuosiin tai vuosikymmeniin.
lainaa
pertti54

18.05.2013 klo 21.11 20 tykkää tästä

Eikö jumalauta kansalliseepos ansaitsisi PIKKUISEN paremman leffaprojektin?

Mitä tuosta trailerista jäi käteen?

- Mies, jolla on täsmälleen sama ilme koko ajan.

- Nainen, jonka karisma on sama kuin lyhtypylväällä, ja jolla on joku villasysteemi suun päällä, käskee Jukka Jalosen ja Kimi Räikkösen puhetyylejä yhdistelemällä tuomaan Sammon. Hui.

- Random ähellystä metsässä.

Lisäksi toi nimi tuo mieleen Twilightin. Laadullisesti luultavasti samaa luokkaa.
lainaa
huhhuh

18.05.2013 klo 22.40 4 tykkää tästä

"laatua" indeed
lainaa
killu

18.05.2013 klo 23.08 1 tykkää tästä

http://www.youtube.com/watch?v=gwzZ0De6WAA
lainaa
Walo

19.05.2013 klo 03.37 3 tykkää tästä

Kyllä on taas taattua laatua luvassa...

Kotimaista p####a isolla kädllä!!!
Jää tosiaan katsomatta...
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

19.05.2013 klo 12.03

"Syksyllä elokuvien ystävät joutuvat miettimään pitkään ja hartaasti, kumpi fantasiaelokuva kannattaa käydä katsomassa: Hobitti - Smaugin autioittama maa vaiko Kalevala - Uusi aika? "

Eihän nämä ole keskenään edes mitenkään verrattavissa. Hobitti on vuoden odotetuin elukuva ja todennäköisesti yksi vuoden parhaista, jollei jopa se paras.

Mitäs saadaan kun tehdään innontonta vanhan toistoa maailmanparhaaimmalla ja alikäytetyimmäillä kaavalla? Ja tehdään tämä vielä budjetista välittämättä hyvällä käsikirjoituksella ja hyvillä näyttelijöillä. Saadaan mestaristeos.

Se, että aru sormusten herrasta trilogien kaikki osat menevät elukuvien kaikkien aikojen top-10:n ei tarkoita, että sitä huonommat fantasia-elokuvat ovat roskaa. Kato vaan hyvikses vaikka millasta innotonta sarjatuotantoa supersankareille nykyjään tehdään.
lainaa
tartsan

19.05.2013 klo 12.33 6 tykkää tästä

Perinteinen suomalainen laatu. Paino sanalla LAATU. Sitä ei suinkaan kaikissa kotimaisissa ole.
Jos vähääkään on Halosen aiempaan tuotantoon tutustunut, on hullunkurista edes odottaa, että tässä olisi mitenkään pyritty Sormusten herran jäljille. Halosen budjetit ö-luokkaa niihin verrattuna, ja vahvuudet ihan muualla kuin isoissa joukkokohtauksissa ja erikoistehoisteissa; tuoreudessa, messagessa, yllättävyydessä ja ennen kaikkea näyttelijäntyössä, joka jälleen kerran näyttäisi olevan vangitsevaa! Olisi hauska kuulla millainen näytteleminen aiempien kommentoijien mielestä on hyvää??!
lainaa
Palvelin

19.05.2013 klo 14.27 5 tykkää tästä

Ompas huumorintajutonta porukkaa tämäkin paikka täynnä. Pistäkäähän se sarkasmitutka päälle... :)
lainaa
Lihatuomari

Rekisteröitynyt 17.01.2012

19.05.2013 klo 15.20 1 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:

Eihän nämä ole keskenään edes mitenkään verrattavissa. Hobitti on vuoden odotetuin elukuva ja todennäköisesti yksi vuoden parhaista, jollei jopa se paras.

Se on kyllä totta, että viimeisen päälle kaikkia miellyttämään tehty, turvallisesti LOTRin vanavedessä kulkeva Hobitti on täysin eri asia mitä suomalaisen kulttiohjaajan persoonallinen näkemys Kalevalasta. Onko se sitten paha asia jos taiteilija toteuttaa itseään, eikä tarkoituksenmukaisesti yritä miellyttää ketään?

En ole yhtäkään Halos-elokuvaa nähnyt niiden huonon saatavuuden vuoksi, mikä taitaa johtua suurimmaksi osaksi Halosen kovapäisyydestä.
lainaa
alvin

19.05.2013 klo 19.05

tartsan kirjoitti:
Halosen budjetit ö-luokkaa niihin verrattuna, ja vahvuudet ihan muualla kuin isoissa joukkokohtauksissa ja erikoistehoisteissa; tuoreudessa, messagessa, yllättävyydessä ja ennen kaikkea näyttelijäntyössä, joka jälleen kerran näyttäisi olevan vangitsevaa! Olisi hauska kuulla millainen näytteleminen aiempien kommentoijien mielestä on hyvää??!


Viimeisimmistä kommenteista päätellen artikkelin kirjoittaja ja/tai Halosen tiimi saapuivat puolustelemaan tuotantoa. Totuus on se, että trailerin perusteella Kalevala - Uusi Aika on todella heikko esitys. Jos kyseessä olisi amerikkalainen elokuva niin tuottaja olisi luultavasti The Asylum, mikä ei ole kovinkaan imartelevaa. Ihmettelen jos elokuva edes pääsee valkokankaalle. Olisi järkevämpää pistää se suoraan dvd:ksi tai myydä Ylelle televisiossa näytettäväksi. En tiedä mitä "tartsan" pitää yllättävyytenä ja vangitsevana näyttelijäntyönä; ehkä sitä, että Sampo onkin puunaamainen ja ilmeetön mies?
lainaa
Kuukkonen

19.05.2013 klo 20.37

Onhan taas katkeraa itkua pelkän trailerin perusteella.
Lupaavalta näytti.
lainaa
trailerier

19.05.2013 klo 21.16

Kameran käyttö trailerin kohdassa 0.46-0.52 on hyvin töksähtävää.
Mutta tekemisen kautta oppii parhaiten, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään. :)
lainaa
daffg

19.05.2013 klo 21.55

Pelkkää paskaa taas. Kalevala? Mutta suomi-laatu jyllää, onhan tässä se homoeroottinen kohtaus joka kalevalas puuttu?
lainaa
hermanni

20.05.2013 klo 00.08 2 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
aikojen top-10:n ei tarkoita, että sitä huonommat fantasia-elokuvat ovat roskaa. Kato vaan hyvikses vaikka millasta innotonta sarjatuotantoa supersankareille nykyjään tehdään.


Paljon mielummin minä katsoisin jopa huonoimpia supersankarileffoja (puhumattakaan niistä genren virstapylväistä, kuten esim. The Avengers), kuin yhtäkään Jacksonin leffaa. Yksi yliarvostetuimpia ohjaajia ikinä.
lainaa
lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

20.05.2013 klo 02.12 1 tykkää tästä

En kyllä ymmärrä, miksi uutisessa käytettäisiin sarkasmia. Ehkä ihan trollatakseen? "Taattua suomalaista laatua"? Omalla kohdallani yleensä riittää, että tiedän elokuvan olevan kotimainen. Siitä voi jo arvata tämän ns. laadun ja tehdä päätöksen jättää moinen roska katsomatta.
lainaa
ime

20.05.2013 klo 12.45 2 tykkää tästä

Onko tää joku Tv-elokuva? Näyttää siltä :D
lainaa
hurrdurr

20.05.2013 klo 17.34

hermanni kirjoitti:
Paljon mielummin minä katsoisin jopa huonoimpia supersankarileffoja (puhumattakaan niistä genren virstapylväistä, kuten esim. The Avengers), kuin yhtäkään Jacksonin leffaa. Yksi yliarvostetuimpia ohjaajia ikinä.

Sittenpähän on katsottavaa, nehän on ikävä kyllä järjestäen jokainen melko paskoja (ei sillä että hobitti olisi yhtään sen parempi). Avengereissakaan ei ollut mitään erinomaista, se vain niputti nämä sankarit samaan leffaan ja sai siitä hyvästä vähän parempia arvosanoja.

Kyllä minä seuraavan hobitin katson ennemmin kuin yhtäkään suomileffaa
lainaa
vierailija

20.05.2013 klo 21.49

Vaikka näyttely on kuin suoraan harrasteteatterista, niin harvoin sitä näkee suomalaista fantasiaa. Pitääkö sitä aina suoltaa kaiken maailman kummeleita ja tehdä liukuhihna tyyliin vares elokuvia, joiden taso tippui samantien, kun Veijosen pudotettiin pois. Ja mitäs muuta. Halppis sotaleffoja.

Leffat kuten Rare Exports, Dark Floors (joo, lordi leffa oli ihan okei) olivat täysin tervetulleita ja kivaa nähdä, että elokuvantekijät uskaltaa ottaa riskejä. Suuren luokan budjetin elokuvaa odotellessa..
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova