Tuorein sisältö

Gorillahahmoiselle Freddie Mercurylle häätökäsky

09.07.2013 klo 18.05 | Luettu: 1868 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Edesmenneen Queen-legenda Freddie Mercuryn näköiseksi muokattu gorillapatsas on jouduttu poistamaan Norwichin keskustasta. "Taideteos" herätti The Mercury Phoenix Trustin - tosin patsaan ei katsottu olevan loukkaus Mercurya kohtaan, kylläkin tekijänoikeusrikkomus.

The Mercury Phoenix Trust perustettiin Mercuryn kuoleman jälkeen jatkamaan AIDS:in vastaista taistelua. Hyväntekeväisyysjärjestön takana ovat myös Queenin elossa olevat jäsenet.

Tekijänoikeusrikkomuksen katsotaan syntyneen turhan tarkasta Mercuryn käyttämän asun kopioinnista - gorillalla on yllään keltainen nahkatakki ja valkoiset housut, vastaavat kuin Mercuryn käyttämät vaatekappaleet.

Kohun seurauksena gorillapatsaista vastuussa oleva taho (Wild In Art) on päättäneet luopua teoksesta vaikka Mercury Phoenix Trust vaati tekemään patsaaseen vain joitakin muutoksia.

Norwichin Mercury-hahmoinen gorilla oli osa 53 aidon kokoisen gorillapatsaan ja 67 vauvagorillapatsaan katrasta, jotka olivat paikallisten taiteilijoiden ja koululaisten kädenjälkeä. Kyseessä on hyväntekeväisyyshanke.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Slummien miljonääri ... Hustle HKI julkisti ... >

Keskustelut (2 viestiä)

lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

10.07.2013 klo 13.42 3 tykkää tästä

Voiko ihmisen ulkonäöllä olla tekijänoikeussuoja?
lainaa
Bob

10.07.2013 klo 17.49

lolled kirjoitti:
Voiko ihmisen ulkonäöllä olla tekijänoikeussuoja?

Eikös se PS3:n mainoshahmo joutunut johonkin rumbaan.
Kevin jotain?
lainaa

Kirjoita kommentti


160


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova