Tuorein sisältö

Pori Jazz tyrkyttää kansalle reilusti maailmantähtiä

12.07.2013 klo 21.30 | Luettu: 2188 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Pori Jazz 2013 alkaa lauantaina 13. heinäkuuta.

Porissa kuullaan kaikkiaan 60 konserttikokonaisuutta, joista 24 on ilmaiskonsertteja. Festivaalin alussa järjestetään myös ilmainen Pori Jazz Kids -lastentapahtuma. Se sisältää yhteensä 70 konserttia ja musiikkipajaa. Festivaali päättyy 21. heinäkuuta.

Festivaaliviikon aikana Poriin kokoontuu 131 yhtyettä ja orkesteria, joissa soittaa yli 800 muusikkoa. Tämän kesän festivaaliesiintyjiä on palkittu yhteensä 37 arvostetulla Grammy-palkinnolla. Eniten Grammyja on saanut laulaja ja kitaristi Bonnie Raitt. Hänen kymmenes Grammynsa myönnettiin viime talvena. Useita Grammy-palkintoja ovat saaneet myös laulaja John Legend ja soul-funkin pioneeriyhtye Earth, Wind & Fire.

Steve Winwoodin sekä Bobby Womackin konsertit ovat tapauksia sinänsä, sillä Winwoodia ei ole nähty Suomessa pitkään aikaan, ja Womack saapuu maahamme ensimmäistä kertaa. Tuoreemmista nimistä esimerkiksi Kendrick Lamar, Michael Kiwanuka ja Cody ChesnuTT kuuluvat juuri nyt tyylilajiensa kiinnostavimpiin artisteihin. Festivaalin kirkkaimmat jazznimet ovat trumpetisti Dave Douglasin kvintetti ja monista jazzlegendoista koostuva The Cookers, sanoo Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

Pori Jazzissa muistetaan myös trumpetisti Ted Cursonia, joka poistui keskuudestamme viime syksynä. Curson oli Pori Jazzin ensimmäinen kansainvälinen muusikkovieras, ja hän osallistui viime kesään asti kaikkiin Porin jazzjuhliin. Cursonin muistokonsertit järjestetään lauantaina 13. heinäkuuta Jazzkadulla ja Porin teatterissa torstaina 18. heinäkuuta.

Pori Jazzin noin 4,5 miljoonan euron festivaalibudjetti on suunniteltu 48 000 myytävän lipun pohjalle. Lipputuloilla katetaan yli 60 prosenttia tapahtuman budjetista. Opetusministeriön ja Porin kaupungin tuki festivaalille on yhteensä noin 8 prosenttia. Budjetin loppuosa katetaan yritysyhteistyöllä ja myyntipaikkojen tuloilla.

(Lähde Pori Jazz)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Soundgardenin lämppä... Karmarockin aikataul... >

Keskustelut (1 viestiä)

VEIVINHEITTOVIHKO

14.07.2013 klo 01.47 2 tykkää tästä

Houkuttais vähän toi E,W&F mutta enpä ole tuonne menossa. Kaikkia varmasti kiinnosti.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova