Tuorein sisältö

Indieyhtye Rubik loppuu Korjaamon lavalle

11.11.2013 klo 12.44 | Luettu: 1965 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Indie-yhtye Rubik on päättänyt lopettaa toimintansa. Yhden aikakauden päättymistä juhlistetaan bändin viimeisellä keikalla Helsingissä Korjaamon Vaunusalissa perjantai-iltana 20. joulukuuta. Jäähyväiskeikan lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 13. marraskuuta.

- Pääsyy lopettamiselle on se, ettei Rubik enää tunnu kirjoittamalleni musiikille relevantilta kanavalta. Jotain uutta on ollut syntymässä jo pitkään, mutta se vaatii ympärilleen puhtaat raamit ja viitoittamattoman kartan. Asiat ovat vuosien saatossa edenneet kenties paremmin kuin olisimme osanneet toivoa, mutta aika ajoin on syytä ravistella labyrinttia – ei välttämättä päästäkseen ulos vaan eksyäkseen syvemmälle sen uumeniin, Rubikin biisintekijä ja laulaja Artturi Taira kertoo.

Viimeisellä keikallaan Rubikin ydinnelikko Artturi Taira, Sampsa Väätäinen, Samuli Pöyhönen ja Jussi Hietala marssittavat lavalle runsaan joukon muusikoita, joiden kanssa yhtye on vuosien saatossa työskennellyt.

Rubik ehti kymmenen vuotta kestäneellä urallaan mm. esiintyä ainoana suomalaisbändinä Primavera-festivaaleilla. Lisäksi bändi on soittanut lukuisia mittavia kiertueita Pohjois-Amerikkaa myöten sekä noteerattu Teosto- ja Nordic Music Prize -palkintoehdokkuuksilla.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lemmy Kilmister on r... Jope Ruonansuu julka... >

Keskustelut (2 viestiä)

heke3232

11.11.2013 klo 14.28

Harmi. Kyseessä oli mainio orkesteri. :(
lainaa
heke3232

11.11.2013 klo 14.31

... johon muuten tutustuin tämän sivuston levyarvosteluista.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova