Tuorein sisältö

Cannesissa palkittiin itsekeskeinen hotellinomistaja, koirien vastaisku ja muuta

26.05.2014 klo 16.00 | Luettu: 1434 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinto Palme d'Or on mennyt turkkilaiselle draamalle Winter Sleep (Kis Uykusu). Elokuva kertoo pienen hotellin johtajasta, joka pitää itseään kovemmassa arvossa kuin lähiympäristö. Köyhien ja rikkaiden, ja vaikutusvaltaisten ja voimattomien erot ovat aiheena.



Grand Prix -palkinnon eli "hopeasijan" sai The Wonders (Le Meraviglie). Italialainen draama kertoo hunajan tuottajista ja keskittyy teinityttäreen, jolla on mielessä muutakin kuin perheyritys.



Prix du Jury eli "tuomariston palkinto" eli "pronssisija" meni kahdelle elokuvalle.

Kanadalainen draama Mommy kertoo keskittymishäiriöstä kärsivästä pojasta, hänen äidistään ja heidän salaperäisestä uudesta naapuristaan.



Goodbye to Language (Adieu au Langage) on kolmiulotteinen, syntyjä syviä pohtiva taide-elokuva Ranskasta.



Parhaasta ohjauksesta palkittiin Bennett Miller (Foxcatcher). Parhaasta käsikirjoituksesta palkittiin Andrey Zvyagintsev ja Oleg Negin (Leviathan). Parhaana naisnäyttelijänä palkittiin Julianne Moore (Maps to the Stars) ja miesnäyttelijänä Timothy Spall (Mr. Turner).

Un Certain Regard -kategoriassa (tunnustus omaperäisille elokuville) pääpalkinnon sai koirien kapinasta kertova unkarilainen jännäri White God (Fehér isten). Tuomariston palkinnon sai ruotsalainen lumivyörydraama Force Majeure.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< X-Men hiljaisen viik... Denzel Washington ko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova