Tuorein sisältö

Klassikkohirviöiden elokuvauniversumi on yhä suunnitteilla

19.07.2014 klo 21.00 | Luettu: 2483 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Universal Pictures tuotti 1920-luvulta alkaen useita hirviöelokuvia ja on myöhemminkin palannut aiheiden pariin. Hirviöiden yhteisestä, Marvel-tyyppisestä elokuvauniversumista on jälleen puhuttu tällä viikolla.

Sarjan ensimmäinen osa on uusi Muumio (The Mummy), jonka ensi-ilta on 22. huhtikuuta 2016. (Tänä syksynä valmistuva Dracula Untold on Universalin levittämä elokuva, mutta se ei kuulu suureen suunnitelmaan.)

Kokonaisuuden hahmottelu on alkutekijöissään. Jotkut hirviöt saavat omat elokuvansa ja toiset esiintyvät muiden elokuvissa. Hirviöt saattavat kohdata The Avengers -henkisessä yhteiselokuvassa, mutta se ei ole pääasia, vaan tekijät vakuuttavat keskittyvänsä siihen, että yksittäiset elokuvat toimivat.

Kokonaisuutta hahmottelevat Alex Kurtzman (Transformers 1-2, Star Trek 1-2) ja Chris Morgan (Fast & Furious 3-7), jotka värväävät pian lisää porukkaa.

Guillermo del Toro suunnitteli jossakin vaiheessa Universalille uutta Frankensteinia. Kun Kurtzmanille mainitaan asiasta, hän toteaa olevansa del Toron fani, joten se olisi hänelle kunnia, jos del Toro tahtoisi mukaan.

Mainittujen hirviöiden ohella mm. Notre Damen kellonsoittaja, Oopperan kummitus, Näkymätön mies, Mustan laguunin hirviö ja Susimies (eli ihmissusi) ovat riehuneet Universalin tuottamissa elokuvissa.

Lähteet: Deadline, Collider

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Christian Balesta re... Tammerfest nautti yl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova