Tuorein sisältö

V2.fi:n pikatestissä Razer Surround Pro

30.09.2014 klo 12.32 | Luettu: 7006 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vuosi sitten testasin Razerin kehittämää ohjelmistoa, joka simuloi surround-ääntä normaaleille kuulokkeille. Touhu toimi mielestäni varsin mainiosti ja lupasin artikkelin lopussa, että jatkossakin aion ohjelmistoa hyödyntää. Täytyy tunnustaa, etten näin kuitenkaan tehnyt, pääasiallisesti siitä syystä, että hyvin harvoin PC:lläni pelaan. Razer Surroundista on sittemmin julkaistu Pro-versio, joten tutustutaan, mitä uutta siinä on.


Perusversio pysyy ilmaisena, mutta yllä näkyvän vertailukuvankin perusteella aika paljon ominaisuuksia löytyy nyttemmin vain Pro-puolelta. Sen hinta taas on 15 euroa. Vakuuttavin esimerkki siitä, mitä Pron pitäisi tehdä, löytyy Razerin sivuilta. Kyseisen demon OFF-tilassa aseiden räiske kuulostaa ponnettomalta ja lattealta, kun taas ON-tilassa siirrytään jymisevien bassojen maailmaan keskelle taistelukenttää. Toki voisi olettaa, että vaihtoehtojen eroa on tätä tarkoitusta varten erityisesti korostettu.

Muutaman pelitestin perusteella ei voi taas paljon muuta sanoa kuin sen, että Razer Surround Pro tekee sen minkä lupaa. Äänet muuttuvat kolmiulotteisimmiksi, sopivasti voimallisemmiksi, selkeämmiksikin. Väitettä siitä, että kyseessä on “Best-in-Class” -virtuaalisurround en osaa vahvistaa, koska muita vastaavia en ole toistaiseksi kokeillut. Kaikki muut lupaukset kuitenkin täytetään: käyttämilläni melko tasapainoisilla Audiotechnican kuulokkeilla bassot sai korostettua kunnon jyminöiksi, loudness pysyi kurissa ja asetukset sai säädettyä omaa korvaa miellyttäviksi.


Kysymykseksi jää se, onko tälle markkinoita? Ymmärrän äänikuvan laajenemisen parantavan elämystä monissa peleissä (ja varsinkin VR-lasien kanssa), mutta itselleni se ei ole ollut niin tärkeä ominaisuus, että olisin hankkinut surround-järjestelmiä. Toisaalta taas niille, jotka haluavat moista, voi olla tärkeämpää ostaa oikeat 7.1-laitteet. Ehkä kaikki riippuu siitä, kuinka suuri raha itse kullekin 15 euroa on.

Razer Surroundin käyttäminen vaatii RazerID-tunnuksen hankkimisen.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Roskilden ensimmäise... The Battle of Drums ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Varium

Rekisteröitynyt 22.06.2010

30.09.2014 klo 12.58 4 tykkää tästä

Tulevaisuutta varten, kun testaatte vastaavia, niin testatkaa suosituissa FPS, joissa yleensä askelten äänten kuuleminen on tärkeässä roolissa vaikka cs:go tai bf4 ja testaatte ilman surroundia ja surroundin kanssa. Antaa suuntaa paremmin kannattaako tämmönen hankkia.
lainaa
eitajuu

30.09.2014 klo 20.29

Suosituissa MISSÄ pitäisi testata FPS?
lainaa
Oisko

01.10.2014 klo 14.42

eitajuu kirjoitti:
Suosituissa MISSÄ pitäisi testata FPS?


First Person Shooter.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova