Tuorein sisältö

Mikko Herrasen avulla kotimaiseen rap-musiikkiin kunnon soundit

23.10.2014 klo 14.19 | Luettu: 2945 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jokin aikaa sitten äänittäjä/tuottaja/laulaja/muusikko/rumpali/Voice Of Finland -suosikki Mikko Herranen vuodatti tuntojaan Facebookissa liittyen mmusiikkibisneksen nykypäivän lainalaisuuksiin.

Herrasen ongelma on tuttu monelle alan toimijalle. Levyt ei myy, mitä tehdä? Miksi tehdä musiikkia, jolle ei löydy yleisöä?

"Mietin vakavasti musiikin tekemisen ja esittämisen lopettamista... Olen ikäni ollut epäonnensoturi jonka tekemiset eivät juuri ketään kiinnosta, silti päätä on hakattu seinään tinkimättömällä tarmolla. Nyt on ensimmäistä kertaa sellainen olo ettei tästä ole mitään hyötyä eikä tässä ole mitään järkeä".

Herranen painotaa ettei ole koskaan halunnut miellyttää massoja ja omat suosikitkin ovat löytyneet muualta kuin myyntilistojen kärjestä. Mutta, aikoinaan vaihtoehtomusiikillakin oli mahdollisuus - sitä kuunneltiin ja käytiin keikoilla.

Tuoreessa Facebook-viestissään Herranen on löytänyt jälleen uutta intoa - Herranen olisi valmis tuomaan kotimaiseen rap-musiikkiin omaa tuotantopanostaan.

"Mielestäni suuri osa suomihiphopista kärsii uskottavuusongelmista nimenomaan tuotantonsa puolesta. Uskon ettei tässä maassa juuri osata miksata räppiä, ainakaan hyvää saundia ei usein kuule vaikka hyvää hiphoppia sinänsä on, ainakin se tosi usein on jotenkin liian kliinisen ja "presettien" kuuloista (verrattuna siis ulkomaisiin esikuviinsa). Tiedän että olisin hyvä miksaamaan hoppia ja osaisin tuoda siihen peräänkuuluttamani fiiliksen".

Herranen yllyttääkin hiphop-väkeä tuomaan hänelle miksattavaksi vaikka demomateriaalia, jotta mies pääsee näyttämään kyntensä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Elastinen tähdittää ... Onnistuuko maailman ... >

Keskustelut (2 viestiä)

retku

23.10.2014 klo 17.20 1 tykkää tästä

Herranen myös miksaa tuotantonsa laadukkailla Amphion -kaijuttimilla ;)
lainaa
palaviasiltoja

24.10.2014 klo 02.55

Mies puhuu jollain tasolla ihan asiaa. Cheekin yms. uho on tavallaan ihan jees, mutta sais olla biittien tuotanto ihan samalla pieteetillä tehty kuin konserttien skaalakin.

Vaan puheesta on matkaa tekoihin kuitenkin. En nyt ihan hiffannut että oliko kyse miksauksesta vaan vai tuotannostakin, mutta yks ja sama: Sais Mikko ite miksata/tuottaa jotain ja voidaan sit kattella että onko maailmanluokan matskua vai ei...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova