Tuorein sisältö

Ruotsalainen keksijä rakensi sekvensserin rubikin kuutioista

19.03.2015 klo 13.00 | Luettu: 1680 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Ruotsalainen musiikkituottaja ja keksijä Hakan Libdo on rakentanut uuden sähköisen sekvensserin rubikin kuutioista. Libdo rakensi Cube Sequencerin asettamalla kameran kustomoiduista kuutioista koostuvan 4x4-ruudukon yläpuolelle.

Kamera tulkitsee jokaisesta ruudusta värin nuotiksi tai ääneksi. Valkoiset ruudut ovat rumpuja, vihreät bassoja, oranssit lyömäsoittimia ja punainen, keltainen ja sininen ovat syntetisaattoreita. Soittajan on väänneltävä ja muokattava kuutioita reaaliajassa pitääkseen musiikin elossa.

Libdon keksinnön kautta musiikin säveltämisestä tulee palapeli, jota ratkomalla pyritään luomaan kaunista musiikkia. Libdon mukaan suurin osa nykyisestä elektronisesta musiikista ei vaadi järin paljon opettelua.

"Cube Sequencer ei ole helppo. Sen oppiminen vaatii harjoittelua ja aikaa, kuten viulun soitto tai shakin pelaaminen. Mitä eroa on pelin pelaamisella ja musiikiin soittamisella? Ja kuka todella on voittaja?", arvuuttelee Hakan Libdo.

Katso video Cube Sequencerista alapuolelta:
(The Creators Project)

V2.fi | Erkki Mervaala
< Jujulle triplasti ja... Glenn Danzig jättää ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

19.03.2015 klo 13.21 1 tykkää tästä

Todennäköisesti varsin soiva peli.
Itteäni vain häiritsee tuo toinen oikeasta alakulmasta laskuttaessa oleva kuutio, jonka kamera lukee väärin koko demon ajan.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova