Tuorein sisältö

Musiikki myy digitaalisena - cd edelleen laskussa

24.01.2008 klo 15.18 | Luettu: 5037 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Digitaalisen musiikin myynti lisääntyi reilusti viime vuonna, cd-levyjen kauppa hidstui entisestään. Maailmanlaajuinen musiikiin myynti laski viime vuonna edellisvuotta reippaammin, huolimatta digitaalisen kaupan noususta.

Levy-yhtiöitä edustavan järjestön IFPI:n mukaan digitaalinen musiikin myynti kipusi viime vuonna 40 prosenttia, mutta kokonaismyynti painui silti kymmenisen prosenttia.

Maailman suurimmilla markkinoilla Yhdysvalloissa levyjen myynti laski 15 prosenttia ja Britanniassakin yli kymmenen prosenttia. Yhdysvalloissa musiikin internet-ja kännykkäkauppa on lähes kolmannes koko musiikinmyynnistä.

Yksittäisten musiikkikappaleiden maksullinen digitaalilataus lisääntyi peräti 53 prosenttia. Maailmanlaajuisesti digitaalinen myynti kattaa 15 prosenttia kaikesta myydystä musiikista.

Lähde Reuters ja YLE






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Poikabändi haistatte... Uuden James Bond -el... >

Keskustelut (6 viestiä)

Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

24.01.2008 klo 16.09

Minua tavallaan ällöttää ajatus, että siirrytään kokonaan digitaaliseen levittämiseen... Tahtoo Kansikuva taidettta sun muuta, digitaalisena ne on mulle lähes merkityksettömiä. Ja digitaalisessa muodossa oleva biisi ei anna samanlaista fani-fiilistä, kuin levy muodossa.
lainaa
pom

24.01.2008 klo 16.34

Demonoidin kanssa täysin samaa mieltä. Kansitaide ja koko kansilehtinen, sekä biisien järjestys levyllä ja muu - kaikki on jollain tavalla artistin harkitsemaa, levyä ja sen sisältöä tukevaa. Se kaikki muodostaa kokonaisuuden, jota on kiva katsella ja kuunnella. Että on jotain fyysistä, mitä ottaa käteen, voi fyysisesti tuntea cd:n kädessään. Jos siirrytään kokonaan digitaaliseen levittämiseen, musiikista imaistaan samalla henki pois, kappaleista tulee vain irrallaan leijuvia... jotain.
lainaa
Kehveli

24.01.2008 klo 16.59

Aivan aivan... Ja mikäli ladattava musiikki pysyy vielä niin jumalattoman kehnon laatuisena, ja vielä saman- ellei kalliimman hintasena kuin normaali CD-formaatissa oleva musiikki. Tämä ei paljoa houkuttele ostamaan netistä musiikkia.
Nykylaadulla ladattuja biisejä ei pahemmin kiinnosta kuunnella vahvarin ja kunnon kajareitten kautta. Ja sitte vielä ne rajotukset ja estot....
lainaa
Riabo

Rekisteröitynyt 17.04.2007

24.01.2008 klo 17.55

Mielummin hankin musan levyllä, mutta ongelmana on kaksinkertaset hinnat ja kaakemaailman suojaukset...
lainaa
Lossless

24.01.2008 klo 18.27

MP3 ei vastaa CD-laatua. Niin pitkään kun verkkokaupoissa ei ole saatavilla FLAC pakattua musiikkia tai muuta häviötöntä pakkausta, CD pysyy ykkösenä.

Jos omistaa 20 euron äänentoiston niin silloin on sama kuunnella vaikka 128 kbps MP3 puuroa.
lainaa
bvirtanen

Moderaattori

Rekisteröitynyt 29.09.2007

24.01.2008 klo 21.14

Mukava lukea yllä olevia kommentteja. Kokeneemman polven musankuuntelijana (olipa kerran LP-levy...) fyysinen levy on ainoa oikea. Hyvän levyn haluaa omistaa...ei ole sama asia imuttaa tiedosto koneelle. Käyttäkää nuoret kirjastojen musiikkiosastojen palveluita. Jos nuoret eivät lainaa levyjä, nuorten suosima musiikki vähenee kirjastoissa ja tilalle hankitaan 70-luvun klassikkorokkia.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova