Tuorein sisältö

Legendaarinen syntetisaattori uusiotuotantoon Salossa

13.04.2015 klo 16.30 | Luettu: 2691 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala


Salolainen soitinvalmistaja Soundion aloittaa harvinaisen 1980-luvun syntetisaattorin Elka Synthexin uusiotuotannon joukkorahoituksen turvin. Kampanja käynnistyy tällä viikolla Frankfurtin musiikkimessuilla.

Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta toteutettavan kampanjan tavoitteena on myydä 125 soitinta valmistuksen aloituskustannusten kattamiseksi.

Elka Synthexin soundeja voi kuulla muun muassa ranskalaisen Jean-Michel Jarren albumilla Rendez-Vous. Sitä ovat käyttäneet myös muun muassa Stevie Wonder, Duran Duran ja Asia-yhtyeen Geoff Downes.

Italialaisen Mario Maggin suunnittelemaa Synthexiä valmistettiin alun perin vain pari tuhatta kappaletta. Viime vuonna Soundion osti italialaisyhtiö General Musicin konkurssipesän, ja samalla myös syntetisaattorin oikeudet siirtyivät Saloon.

Soundionin perustajan Jukka Kulmalan mukaan uudet soittimet kootaan käsityönä vintage-osia ja uusia komponentteja yhdistelemällä. Soundion aikoo perustaa Saloon soitintehtaan, joka valmistaa digitaalipianoja, syntetisaattoreita ja äänentoistolaitteita.

Lähde: Turun Sanomat/Soundion

V2.fi | Erkki Mervaala
< Outolintu puri Vin D... Ant-Man on vähän nii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


882


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova