Tuorein sisältö

Lemonator-miehelle 13.333 on onnenluku - Gramex jakoi palkintoja

04.02.2008 klo 14.32 | Luettu: 1163 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lasse Kurki, Kari Kriikku ja ja Riku Niemi saivat Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramexin 40-vuotispalkinnon. Palkinto on 13.333 euroa - tunnustuksena monipuolisista ansioistaan esittävän säveltaiteen alalla. Palkinnot jaettiin kulttuurikompleksi Andorrassa järjestetyssä tilaisuudessa.

- Päätimme tällä kertaa suunnata palkinnon esittävän säveltaiteen alalle. Pidimme korkean tason lisäksi tärkeänä kriteerinä palkitun monipuolista ja monialaista panosta esittävän säveltaiteen alalla, kertoi puheenjohtaja Risto Ryti palkinnonjakotilaisuudessa.

Lasse Kurki tunnetaan Lemonator-yhtyeestä. Kurki on toiminut taiteellisena tuottajajana muun muassa Egotrippi- ja Von Hertzen Brothers -yhtyeiden sekä Emmin levyillä. Kurki on tuottanut myös lastenmusiikkia. Lisäksi hän on tehnyt kappaleita muun muassa Katri Ylanderille, Jonna Tervomaalle ja Hanna Pakariselle.

Riku Niemi on monipuolinen kapellimestari-sovittaja-tuottaja-muusikko.Niemi on ottanut uusimmaksi projektikseen viihdemusiikin riman noston. Hän on kiertänyt 25-henkisen Riku Niemi Orchestran (RNO) kanssa ympäri maata. Esimerkiksi kokoonpanon Swings & Hits-albumilla versioidaan mm. The Rasmuksen, Apulannan, Zen Cafen ja Dingon viisuja.

Klarinetisti Kari Kriikku on tunnettu kansainvälinen klarinetisti, jolla on lukuisia kansainvälisesti palkittuja levytyksiä. Muusikon uransa lisäksi Kriikku on toiminut myös taiteellisena johtajana Uudenkaupungin Crusell-viikolla ja Avantissa.V2.fi | J.A. Kaunisto
< DJ Orkidea Pohjolan ... Maj Karman keikat se... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova