Tuorein sisältö

V2.fi Ilosaarirockissa osa 2: Lämmin lauantai

19.07.2015 klo 16.30 | Luettu: 3308 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Teini-idoli Robin keräsi valtavan fanijoukon päälavan eteen. Kuvat: Erkki Mervaala.

Ilosaarirockin lauantaita vietettiin auringonpaisteessa 22 500 festarivieraan voimin. Päivän aikana esiintyivät muun muassa Placebo, Beardyman, Bastille, Apocalyptica, Santa Cruz, Mirel Wagner ja Robin.

Festivaalialueen yhteyteen luotu uusi chill out zone on toiminut suunnitellusti ja rauhoittanut alueen edustan. Turvallisuudesta vastaava Kai Hiltunen on tyytyväinen chill out zonen toimintaan.
Alue oli perjantaina vielä vähän hiljainen, mutta lauantaina alue oli jo aika täysi. Meidän mierestä se oli äärimmäisen onnistunut. Ihmiset ovat olleet hyvällä päällä, Hiltunen kertoo.
Järjestyshäiriöitä on ollut todella vähän ja asiakaspalaute uudesta alueesta on ollut positivista. Kokeilu on toiminut hyvin, toteaa festareiden vastaava tuottaja Petri Varis.

Järjestyksenvalvonnan kannalta tänä vuonna syntyi erikoinen ilmiö festivaalivieraiden radiopuhelimien käytöstä. Matkapuhelin- ja mobiilidataverkkojen vaikeuksien vuoksi moni festareille saapunut oli ostanut käyttöönsä radiopuhelimet. Ne olivat kuitenkin taajuuksiltaan liian lähellä festivaalihenkilökunnan käyttämiä, ja osa kävijöistä alkoi tehdä taajuuksilla pilapuheluita. Radiopuhelimet kerättiin pois ja ne luovutetaan takaisin festivaalien jälkeen.

Lauantaina päälavan ensimmäinen artisti oli teini-idoli Robin. Porttien auetessa puolitapäivin valtaisa joukko Robin-faneja pyrki pääsemään mahdollisimman nopeasti päälavan edustalle. Järjestyksenvalvojat ohjeistivat fanilaumaa kulkemaan mutkitellen lavalle, eikä kukaan päässyt juoksemaan. Itse keikka oli kirkumisen juhlaa, ja oli suloista nähdä, miten yleisössä niin teinitytöt kuin varttuneempikin väki lauloi yhteen ääneen Frontside Ollieta ja muita Robinin hittejä.

Yhdysvalloissa hiljattain kiertänyt ja ensi viikolla AC/DC:tä lämppäävä Santa Cruz sai Metelli-teltassa yleisön mukaan räyhäkkäällä kasarirock-asenteella pitkät tukat hulmuten ja tuplakitarasoolot vinkuen. Seuraavaksi samalla lavalla esiintynyt Mirel Wagner muutti tunnelman täydellisesti utuiseen tyyneyteen. Nainen ja kitara -kokoonpano ja kauniit, herkät laulut erottuivat edukseen lavan tarjonnasta.

Rentolavalla esiintynyt brittiläinen Beardyman oli ehdottomasti yksi lauantain kohokohdista. Suunnittelemallaan Beardytron 5000 Mk4 -laitteistolla musiikkiaan luovan Beardymanin keikat perustuvat vahvasti improvisointiin, huumoriin ja yleisön mukana olemiseen. Lavan edessä tunnelma oli sangen hilpeä, kun artisti heitti omintakeista juttuaan yleisön kanssa.

Kahdeksan jälkeen päälavalla jytännyt Apocalyptica tuli selvästi festareille pitämään hauskaa, ja tämä tarttui myös yleisöön. Hyväntuulinen bändi soitti myös kappaleita uudelta albumiltaan Shadowmaker, jolloin vokalisti Franky Perez pääsi loistamaan.

Illan viimeinen esiintyjä oli brittiläinen vaihtoehtoisen rockin suuruus Placebo, jonka konsertissa tunnelmat vaihtelivat rokkaavista hiteistä äärimmäisen tunnelmallisiin tulkintoihin. Suurimpia yleisön laulattajia oli luonnollisesti Kate Bush -laina Walking Up That Hill (A Deal With God). Yhtyeen kitaristi-basisti Stefan Olsdal esiintyi tuttuun energiseen tyyliinsä, ja laulaja-kitaristi Brian Molko lauloi upeasti niin tuoreet kuin vanhemmatkin hitit. Keikan päätteeksi nähtiin vielä useita minuutteja kestänyt, suuri ilotulitus.

Festivaalien 50 000 vieraan kävijätavoite on jo tätä kirjoittaessa mennyt rikki, sillä sunnuntain kävijämäärä on noussut jo yli 20 000:n. Sunnuntaina ohjelmassa on muun muassa ruotsalainen Ghost ja festarit päättävä Apulanta.

Robin avasi lauantain ohjelman päälavalla kello 14.
Santa Cruz rokkasi Metelli-teltassa kasarirockin henkeen.
Mirel Wagnerin rauhallisen eteerinen esiintyminen erottui tyyneydessään Metelli-lavan muusta ohjelmistosta.
Brittiläinen yhden miehen yhtye Beardyman sai yleisön villiintymään rentolavalla.
Apocalyptica tuli selvästi festareille pitämään hauskaa, ja soiton riemu tarttui helposti yleisöön.
Placebo päätti lauantain loistokkaasti. Kuvassa yllä yhtyeen basisti Stefan Olsdal ja alla laulaja-kitaristi Brian Molko.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Kotiarestiin tuomitt... V2.fi arvosteli: Ted... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova