Tuorein sisältö

Kärtsy Hatakalta korkealentoista crossoveria

12.08.2015 klo 12.25 | Luettu: 897 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Waltari-yhtyeen pomo Kärtsy Hatakka, säveltäjä ja laulaja Rene Ertomaa ja koreografi Thomas Freundlich tutustuivat yhdessä Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin, joiden pohjalta aloitettiin Symposion-nimisen sävelteoksen kohtausten kehittely.

Rockia, klassista musiikkia ja tanssia yhdistävä Symposion on ennen kokematon näkökulma Akseli Gallen-Kallelan teoksiin ja elämään. Symposion-teoksen kantaesitys nähdään Savoy-teatterissa torstaina 10.9.

”Jengi ei tiedä, kuinka hullu Gallen-Kallela oli. Se oli ihan rokkari. Sen takia haluan tehdä tämän teoksen. Tuomme esille näiden teosten tunnelmat tanssilla ja musiikilla. Emme tee luentoa tai edes retrospektiivia, vaan totaalisen sielunmaiseman", intoilee Hatakka.

Taiteenlajeja ja musiikkityylejä yhdistävän, viidelle tanssijalle toteutettavan kokoillan teoksen koreografina toimii Thomas Freundlich ja säveltäjinä sekä laulajina Hatakka ja Ertomaa. Teoksen musiikki on aikaisemmin julkaisematonta, ja sen esittävät livenä rock-yhtye Waltari sekä klassinen Maestria-jousikvartetti.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Teinipoppari yllättä... Päivä pilalla: Roger... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova