Tuorein sisältö

McG puhuu Terminator Salvationista: visiot, jatkuvuus, näyttelijät

08.02.2008 klo 00.15 | Luettu: 3417 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

McG on puhunut IFMagazinelle elokuvastaan Terminator Salvation: The Future Begins.

Charlien Enkelit -ohjaaja herättänee sci-fin ystävien mielenkiinnon toivomalla, että voi tuoda Terminator-mytologiaan kirjailijoiden Isaac Asimov ja Philip K. Dick esittelemiä ideoita. McG tahtoo kertoa tarinan ihmiskunnasta ja siitä, mikä tekee ihmisistä ihmisiä. McG:n mukaan elokuva edustaa vakavaa tieteisfiktiota, jonka selkärankana on symbolinen tarina siitä, mihin ihmiskunnan liika luottamus teknologiaan voi johtaa.

Neljäs Terminator-elokuva ottaa "joitain vapauksia" suhteessa aiempiin elokuviin ja uuteen tv-sarjaan Terminator: Sarah Connor Chronicles. Uskollisuus aiemmalle materiaalille on kuitenkin tärkeää McG:n tiimille. Terminator Salvationin ei tarvitse olla suora jatko-osa Terminator 3:lle, koska sen tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen tulevaisuuteen, pitkän ajan päähän koneiden kapinasta.

McG on puhunut sarjan isän James Cameronin kanssa, joka on ollut kannustavainen. Cameron on neuvonut McG:tä tekemään samoin, kun hän itse teki ohjatessaan jatko-osaa Aliens Ridley Scottin klassikolle Alien: kunnioittamaan alkuperäismateriaalia ja sen faneja, mutta samalla rakentamaan uusia asioita sen päälle. McG aikoo ottaa neuvosta vaarin.

On ollut suuri kysymysmerkki, kuinka laaja on Christian Balen rooli John Connorina. McG kertoo Connorin olevan tärkeä hahmo, ja lisää, että hän on haltioissaan Balen mukaantulosta. McG kuvailee Balea yhdeksi sukupolvensa taitavimmista näyttelijöistä.

Brolin
Mutta kuka on uusi terminator? McG ei tiedä itsekään, mutta tahtoo rooliin maskuliinisemman miehen, kuin mitä tämän päivän näyttelijät keskimäärin edustavat. McG arvostaa sen kaltaisia äijiä kuin Russell Crowe ja Eric Bana, muttei välttämättä huolisi heitä terminaattoreiksi. Kiinnostunein McG tuntuu olevan Josh Brolinista (Menetetty Maa, Grindhouse, American Gangster).

Arnold Schwarzeneggerin kuuluisaksi tekemä kyborgimalli T-800 on elokuvan alkaessa vasta suunnittelupöydällä. McG:n mukaan tuleviin terminator-malleihin viitataan jossain määrin. Ohjaaja sattuu olemaan Terminator 2:ssa nähdyn Robert Patrickin ystävä, joten sulasta metallista luodun T-1000:n paluu ei ole sekään poissuljettua.

Lähde: IFMagazine

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Todellisen nukkemest... Velvet Revolver-laul... >

Keskustelut (2 viestiä)

Antt1

11.02.2008 klo 09.43

Ei arskaa?

Fail.
lainaa
JConnor

27.02.2008 klo 10.35

Miettiminen on näköjään saatu päätökseen: Terminator-roolissa on australialainen Sam Worthington.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1493370
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova