Tuorein sisältö

New Line Cinema oikeuteen, Hobitti-elokuvat jälleen vaarassa

12.02.2008 klo 05.29 | Luettu: 1189 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

The Tolkien Trust, eli brittiläinen J.R.R. Tolkienin jäämistöä hallinnoiva hyväntekeväisyyssäätiö, ja kustantamo HarperCollins ovat haastaneet New Line Cineman oikeuteen. Vihainen parivaljakko vaatii 150 miljoonaa dollaria ja New Line Cineman riisumista oikeuksista tehdä Tolkienin kirjoihin perustuvia elokuvia. Toisin sanoen vaarassa ovat kaksi Hobitti-elokuvaa, joiden ohjaajaksi on kaavailtu Guillermo del Toroa.

Haasteen mukaan Taru Sormusten Herrasta -trilogia on yksi elokuvahistorian suurimmista menestystarinoista, mistä huolimatta New Line Cinema on jättänyt maksamatta haastajille osuuden, johon nämä ovat sopimuksen mukaan oikeutettuja. Epävirallisemmin sanoin New Line Cinemaa syytetään "luovasta kirjanpidosta".

Aiemmin ohjaaja Peter Jacksonilla oli kränää New Line Cineman kanssa samankaltaisesta asiasta. Veriseksi yltynyt riita sovittiin piakkoin sen jälkeen, kun New Line Cineman uuden fantasiasarjan Universumin Tomu ensimmäinen osa Kultainen Kompassi floppasi rajusti Yhdysvalloissa. Jackson houkuteltiin takaisin, Hobitti-elokuvien tuottajaksi.

Tolkien-säätiö tekee lahjoituksia muun muassa Pelastakaa Lapset -liikkeelle ja World Cancer Research Fundille.

New Line Cineman edustajat eivät ole kommentoineet asiaa.

Mouth of Sauron (Kuninkaan Paluu Special Extended Edition)

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sam Raimi raahaa Jun... Kova maailma tekee k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


143


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova