Tuorein sisältö

Myytävänä K-70

15.02.2008 klo 09.35 | Luettu: 2095 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Myytävänä: ohjelmaformaatti, jossa yli 70-vuotiaat mummot ja vaarit laulavat kuorossa rockhittejä. Kappalevalikoimaan voivat valinnan mukaan kuulua esimerkiksi Tuomari Nurmion Huda huda tai Tiktakin Heilutaan.

K-70 eli varttuneemman väen rokkikuorosta kertova telkkarisarja on pyörinyt tammikuusta lähtien MTV3-kanavalla. Timo Rautiaisen vetämä ohjelmasarja on laulattanut eläkeiän toisella puolella olevia vetreitä vanhuksia tarkoituksenaan toimivan rock-kuoron kouliminen. Konseptin suosiosta kertoo myös se, että rock-mummojen ja -vaarien kaksi päätöskonserttia ovat jo loppuunmyytyjä.

Ohjelman takana oleva tuotantoyhtiö Broadcasters suuntaa katseensa nyt ulkomaille. Born To Be Wild -nimellä kaupattavasta formaatista on jo tullut kiinnostuneita kyselyitä.

– K-70 on tällainen tehdään hyvää -projekti, eikä se ehkä sovi kaikkein kaupallisimmille kanaville. Siinä on sopivassa suhteessa musiikkia ja lahjakkuutta, toteaa Broadcastersin luova johtaja Saku Tuominen.

Ohjelmaformaateista myydään ensin optioita eli oikeuksia edustaa ohjelmaa tietyssä maassa. Seuraavaksi ohjelmasta solmitaan varsinainen lisenssisopimus, jossa korvauksia maksetaan esimerkiksi jaksokohtaisesti. Markkinoiden koosta ja ohjelma-ajasta riippuen korvaukset ovat Tuomisen mukaan noin 2 500–50 000 euroa jaksolta.

Yli kymmenessä maassa toimivan Zodiak Televisionin omistama Broadcasters on Suomen merkittävin formaattikauppias. Yhtiön ohjelmista esimerkiksi W-tyyli on pyörinyt Belgiassa, Norjassa ja Kanadassa sekä Tilt.tv ja Far Out Norjassaa.


Lähde Taloussanomat

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Skid Row-laulaja Suo... Janet Jackson laitta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova