Tuorein sisältö

Scarlett Johansson on kiinnostunut Gamergate-skandaalista

10.11.2015 klo 09.20 | Luettu: 3485 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tuottaja Amy Pascal (Sonyn elokuvaosaston entinen puheenjohtaja) suunnittelee elokuvaa, joka perustuu Zoë Quinnin tulevaan kirjaan Crash Override: How To Save The Internet From Itself.

Quinn on videopelisuunnittelija, jonka entinen poikaystävä kirjoitti hänestä halveksuvan blogitekstin. Quinn oli saanut negatiivista huomiota nörteiltä jo ennen tekstiä, jonka jälkeen häntä syytettiin virheellisesti siitä, että hänen suhteensa toimittajaan on johtanut myönteiseen peliarvosteluun. Quinn on saanut osakseen lukemattomia tappo- ja raiskausuhkauksia ja muuta häirintää.

Gamergateksi kutsuttuun löyhään kokonaisuuteen kuuluu muidenkin naisten järjestäytynyttä ahdistelua ja mm. pommiuhkauksia, joiden vuoksi keskustelutilaisuuksia on peruttu. Monille Gamergate tarkoittaa pelialan ja/tai pelitoimittajien kritisointia.

Elokuvan suunnittelu on varhaisessa vaiheessa. Sisäpiirilähteiden mukaan lukuisat näyttelijättäret ovat kiinnostuneita siitä, ja Scarlett Johansson on heistä innokkain.

Kirja julkaistaan ensi vuoden syksyllä.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ice Agea odotellessa... Painajainen ennen jo... >

Keskustelut (6 viestiä)

Zerff

10.11.2015 klo 10.49 11 tykkää tästä

Hoh hoh, taas. Melkoista huttua koko artikkeli. Vielä jaksetaan ylistää näitä ammattiloukkaantujauhreja jonain suurina marttyyreinä. Viimeistään varoituskellojen olisi pitänyt alkaa soida kun Z ja S päästettiin puhumaan YK:lle ja lopputulema oli että internettiä pitäisi sensuroida koska siellä, joku voi sanoa että "you suck".

Yhtä valaisevaa voisi olla tutustua tuon "herjanneen" poikaystävän oikeuskäsittelyyn ja miten vainoharhaisesti kyseisen kaverin oikeuksia on poljettu. Tai jos joku nyt olisi edes sattunut lukemaan kyseisen alkuperäisen "herjaavan postauksen" niin olisi nähnyt että tässä tapauksessa kyseinen poloinen kaveri ei ollut se hyväksikäyttäjä vaan Ms. Z. ( vaikka sitten olisit katsonut ne pelkät facebookin kuvankaappaukset läpi).
lainaa
maissi

10.11.2015 klo 12.14 10 tykkää tästä

"jonka jälkeen häntä syytettiin virheellisesti siitä, että hänen suhteensa toimittajaan on johtanut myönteiseen peliarvosteluun."

Miten niin virheellisesti? Ja toimittajia ei ollut vain yksi vaan Zoe Quinn on nussinut useampaakin miestä päästäkseen urallaan eteenpäin. Onhan se ymmärrettävää, että kun pelijournalismia syytetään korruptiosta ja epäeettisyydestä, niin pelimedia reagoi syyttämällä kaikkia pelaajia naisvihaajiksi. Gamers are dead. Ei ole.

Beta-miehillä on virheellinen käsitys siitä, että valkoritaroimalla saa naista. Ei saa. Lapsellista sinisilmäisyyttä uskoa ainoastaan hyvää naisista. Löytyisikö Zoe Quinnille yhtä paljon puolustajia tekojensä jälkeen, jos kyseessä olisikin mies? Ei löytyisi.
lainaa
uliuli

10.11.2015 klo 12.34 6 tykkää tästä

Yllättäen kommentit ovat nyt jo aiheeseen liittyen aikamoista tuubaa.
lainaa
YO-Hannes

11.11.2015 klo 19.28

Beta-miehet ja valkoritarointi mainittu, jeah!

Se on aina hellyttävää, kun nuoret miehet yrittävät ymmärtää elämää, vastakkaista sukupuolta ja suhteita.

Ei huolta, ahdistus helpottaa vuosien vieriessä.
lainaa
Rynach

12.11.2015 klo 17.28 5 tykkää tästä

Historiallisen revisionismin näkökulmasta on mielenkiintoista, mitä elokuvasta tulee. Zoesta varmasti maalataan kuva viattomana uhrina, joka ei ole tehnyt mitään ja Gamergate kellarissaan asuvien kaulapartojen ryhmittymänä - molemmat näkökulmat ovat erittäin kaukana todellisuudesta.

Quinn esimerkiksi sabotoi feministisen The Fine Young Capitalists -ryhmän hyväntekeväisyyteen tähtäävää game jam -tilaisuutta, koska se oli "sortava". Sen kustannuksella hän promotoi omaa Rebel Jamia, josta ei ole vieläkään kuulunut mitään. 4chan sen sijaan lahjoitti ryhmälle rahaa ja sai päättää, millaisen pelihahmon ryhmä tekisi peliään varten. Näin syntyi Gamergaten maskottina tunnettu Vivian James.

Ennen kohua Quinn tunnettiin aktiivisena osallistujana Something Awfulin Helldump-keskustelualueella, jossa organisoitiin tiettyjen ei-toivottujen henkilöiden häirintää ja doxxaamista (esimerkiksi teini-ikäisen ajaminen itsemurhaan). Hän on sittemmin yrittänyt kieltää olleensa mukana Helldumpissa.

Zoe Quinn myös doxxasi ja pyrki organisoimaan Twitter-seuraajansa lähettämään SWAT-ryhmän Mike Cernovichin kotiin, koska hän oli skandaalin kannalta merkittävän Eron Gjonin lakeija. Tämän jälkeen Quinn väitti kongressin edessä Miken stalkanneen häntä, mikä ei ole totta.

Tällaisia vastaavia esimerkkejä riittää ties kuinka paljon. Zoe Quinn on valehtelija ja häirikkö, joka itse on yrittänyt estää naisia tekemästä pelejä.
lainaa
maissi

13.11.2015 klo 10.21

YO-Hannes kirjoitti:
Beta-miehet ja valkoritarointi mainittu, jeah!

Se on aina hellyttävää, kun nuoret miehet yrittävät ymmärtää elämää, vastakkaista sukupuolta ja suhteita.

Ei huolta, ahdistus helpottaa vuosien vieriessä.


Totta - beta-miehillä ja valkoritareilla ei ole käsitystäkään siitä, mitä nainen haluaa tai miten naisen mieli toimii!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova