Tuorein sisältö

Timo Tolkki lataa faktat pöytään - riita sooloalbumista käy kuumana

21.02.2008 klo 21.31 | Luettu: 6962 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Stratovarius-Timo Tolkin sooloalbumin Saanan ympärillä pyörivä mediamyllerrys ja armoton säätäminen saa jatkoa (v2.fi/uutiset-Timo Tolkin soolevysta riita levy-yhtion kanssa). Tolkki on julkaissut MySpace-sivuillaan tukevan selvityksen asiasta, tietenkin omalta kannaltaan katsottuna. Tiukkaa faktaa on myöskin tarjolla, Tolkki on liittänyt mukaan muutamia asiakirjoja ja viestintää rock-oopperan julkaisemisesta sopimuksen tehneen Frontier Recordsin kanssa.

Lyhyesti ilmaistuna, Saana - Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island-rock-oopperan suhteen Tolkki on todennäköisesti tehnyt paskan julkaisudiilin. Tolkin mukaan hän on tottunut taiteelliseen vapauteen, Frontier Recordsin suunnalta on asetettu kuitenkin jatkuvasti ehtoja ja päivämääriä. Tolkilla ja levy-yhtiöllä on ollut jopa riitaa albumin materiaalista. Levy-yhtiön mukaan Tolkki oli toimittanut heille kaikkea muuta kuin mitä oli luvattu. Frontier olisi halunnut enemmän heavy-rokkia. Tolkin mukaan tulkinnat rock-oopperan luonteesta menivät pahasti ristiin. Papereissa lukee materiaalin olevan Nightwish ja Within Temptation-tyylistä raskaampaa tunnelmointia, Tolkin suuntaviivat johtivat kuitenkin perinteisemmän näyttämömusiikin suuntaan. Frontier hylkäsi Tolkin tuplalevyn ensimmäisen osion, albumille olisi pitänyt sovittaa lisää skebaa ja metallia. Myöskin instrumentaaliviisut olivat kauhistus. Tolkki taas oli tehnyt ensin tarinan, siihen sopivan musiikin ja vieläpä suuret määrät kuvamateriaalia. Kokonaisuuden muuttaminen levy-yhtiön toiveiden mukaan vaikutti mahdottomalta.

Edellämainittu johti viivästymisiin ja aikataulujen venymiseen. Nyt Frontier aikoo julkaista albumin samasta materiaalista, jonka se kerran hylkäsi. Tosin yhtiöllä ei ole käytössään kuin mp3-tasoista materiaalia. Tolkki ei ole toimittanut Frontierille masternauhoituksia eikä lopullista grafiikkamasteria. Tammikuun puolella varkaan väitettiin vieneet Tolkilta masterit.

Frontier uhkaa Tolkkia oikeudella, jos mies ei pysy aikataulussa ja toimita yhtiölle julkaisuvalmista materiaalia. Tolkin uhkaukset julkaista Saana suoraan netin kautta johtaisi Frontierin mukaan lakitupaan. Yhtiöllä on voimassa oleva sopimus ja vain Frontier voi julkaista Saanan materiaalin. Tolkin mukaan levy-yhtiön sopimusrikkomusten vuoksi julkaisusopimus on purkautunut.

Frontier Records mainostaa jo Tolkin albumia, tosin Tolkin mukaan väärillä tiedoilla (frontier-Saana).

Timo Tolkki tarjoaa myös maistiaiset tulevalta levyltä (www.saana-warrioroflight.com), lue lisää koko sähläyksestä www.timotolkki.com.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tarja Turunen saa mi... Haudasta kuuluu mete... >

Keskustelut (5 viestiä)

Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.02.2008 klo 23.59

Lahjakkaasti taas tosissaan tyyppi saanu kaikki sekasin. Tai sitten jälleen on kyseessä mainoskikka...

Itse musiikista. En oo ikinä tykänny tolkista säveltäjänä, enkä tykkää kyllä näitten näytteittenkään perusteella. Kyllähän tuo kaunista oli ja ihan jees, mutta samalla myös todella tylsää. Nuo jutut ois voinu tehdä paljon paremminki... Tosin Tolkilla on ollut selvä visio ja se on toteuttanut sitä, mutta oisin toivonut enemmän eeppistä tekelettä. Tuntu vielä tuossa Warrior of Lightissa nuo kitarat olleen miksattu aivan naurettavan hiljaselle. Ja tuo Warrior of Lightin toistelukin hervoitti nauruhermoja.
lainaa
juha

22.02.2008 klo 00.04

Minä luulin aina että se Tolkki on hullu, mutta taitaa olla niin että se on myös idiootti. Jamppa on kumminkin tehny levyjä ja soittanu bändeissä et luulis sen tietävän noista sopimuksista. Toisaalta aina siihen henkilöön liittynyt hirvittävästi turhaa ja paisuteltua draamaa.

Johtopäätös = Tolkki on julkisuushakuinen ja yhteistyöhön kykenemätön egomaanikko
lainaa
LoneGoat

Rekisteröitynyt 07.08.2007

22.02.2008 klo 23.45

O_O Kauheaa sekoilua kyllä Tolkilla. Ensin Stratovarius-kokoonpanon sekamelskat ja nyt tämä. GG.
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

23.02.2008 klo 18.21

En tiedä Tolkin luonteesta ja kyvykkyydesta hoitaa hommiaan, mutta musiikki on aika paskaa. Sorry :(

E: Mutta ainakin Warrior of Lightin nimi jäi hyvin päähän.
lainaa
morik

Rekisteröitynyt 27.06.2007

29.02.2008 klo 09.33

Bigtoop kirjoitti:
En tiedä Tolkin luonteesta ja kyvykkyydesta hoitaa hommiaan, mutta musiikki on aika paskaa. Sorry :(

E: Mutta ainakin Warrior of Lightin nimi jäi hyvin päähän.


Kliseisenä paskana. :-D
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova