Tuorein sisältö

Metallican kitaristi paljastaa mielenkiintoisen yhteyden Metallican ja David Bowien musiikin välillä

22.01.2016 klo 09.35 | Luettu: 2293 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Metallican Kirk Hammett on tuoreessa haastattelussa ('One On One With Mitch Lafon') kommentoinut David Bowien vaikutusta Metallican hahmoihin.

- Bowien vaikutus oli suuri. Bowien 'Changesonebowie' oli yksi levyistä, jotka ostin nuorena jannuna. Olin päättänyt hankkia nipun levyjä artisteilta, joita kuulin radiosta. Elton John, Bowie, Thin Lizzy, KISS, Led Zeppelin...ne olivat ensimmäisiä ostamiani levyjä. Bowien Changesonebowie-levyn ostin Fame ja Golden years -nimisten viisujen vuoksi. Rakastin niitä. Bowie poikkesi radiosta kuulemastani musiikista. Innostuin siitä kovasti.

- Bowie on ollut minulle ja muille Metallican tyypeille suuri vaikuttaja ja esikuva. Cliff (Burton) ja minä kuuntelimme aikoinaan Bowien Ziggy Stardust -albumia ollessamme Ride The Lightgning -albumin kiertueella. Itse asiassa Metallican Leper Messiah -kappaleen nimi on Ziggy Stardust -viisusta. Lisää viitteitä Bowiesta löytyy vaikka Andy Warhol -kappaleesta. Jos kuuntelet biisiä tarkalla korvalla, huomaat Metallican ottaneen vaikutteita Bowielta. Bowien Hunky Dory oli Burtonille tärkeä levy.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vahvistus: Tom Cruis... Tuska järjestää Nile... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova