Tuorein sisältö

Heavy metal -veteraani neuvoo uusia bändejä, 'älä odota tienaavasi rahaa''

09.03.2016 klo 22.17 | Luettu: 1774 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kanadalainen heavy metal -ryhmä Anvil perustettiin jo 1970-luvun lopulla. Joten bändin laulaja/kitaristi Steve "Lips" Kudlow on oikea mies jakamaan neuvoja aloitteleville bändeille.

Joel Gaustenin haastattelussa Kudlow toteaa, ettei aloittelevien bändien kannata unelmoida suurista rahoista.

- Älkää odottako tienaavanne rahaa, koska se ei ole syy tehdä musiikkia. Jos odotat suuria summia, lopeta heti - ei kannata nähdä vaivaa. Etsi 'rahapuusi' muualta kunnes bändisi on riittävän suuri tuottaakseen rahaa. Älä luota bändin tuovan sinulle rahaa, sillä siinä tapauksessa laitat tulevaisuutesi vaakalaudalle. Sinun pitää löytää tapa rahoittaa arkielämäsi ja toisaalta luoda (taloudelliset) edellytykset musiikin tekemiselle.

- Käytännössä tulonjako menee niin että he saavat 90 prosenttia ja me 10 prosenttia. Sinun pitää raataa per*e ruvella, jotta saat kerättyä omasi. Jos ajattelet vaikka Metallicaa, he käyttävät miljoonan saadakseen show'n pyörimään. Mistä he tekevät tilin? Todennäköisesti fanituotemyynnillä. Et tienaa tekijänoikeuskorvauksilla. Levymyynnistä ei tule rahaa. Musiikilla on (nykyään) jotain arvoa vain ennen sen äänittämistä.

(JoelGausten.com, Blabbermouth.net)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Wachowskin sisarukse... Rähinärockin veteraa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova