Tuorein sisältö

Timo Tolkki nostaa syytteitä törkykirjoituksista

28.02.2008 klo 18.33 | Luettu: 7230 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Stratovarius-Timo Tolkki aikoo laittaa vastuuseen pahimmat loanheittäjät. Miehen Saana-soolokiekon ympärillä vellova kohu ei ota laantuakseen. Tammikuun puolessa välissä mediassa uutisoitiin Tolkin rock-oopperan Saana - Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island-albumin masternauhoitusten joutuneen varkaille. Internetissä asiaa on puitu useilla keskustelupalstoilla (mm. Imperiumi.netin ja Stratovariuksen oman sivuston kautta) ja aiheesta on käyty kiivasta keskustelua. On myös epäilty Tolkin keksineen koko tarinan, koska miehellä on riitoja sooloalbumia julkaisevan levy-yhtiön kanssa. V2.fi uutisoi Tolkin ja Frontier Recordsin riitatilanteesta koskien Saana-albumia (www.v2.fi/uutiset).

Varkauden jälkeen verkkoon ilmestyi myös viisuja miehen soolokiekolta. Tolkin tuotantoyhtiö Goldenworks on myös osallistunut nettikeskusteluun ja laittomien tiedostojen levittäjiä on varoiteltu oikeustoimilla. Goldenworks Ky:n edustaja Jari Jokinen on varoitellut kirjoittajia rikosilmoituksilla ja tapausta kärjekkäästi kommentoineita muistutetaan kunnianloukkaussyytteiden mahdollisuudesta.

"Mitä tulee Timo Tolkkiin kohdistuneisiin, lähinnä ala-arvoisiin kommentteihin, Goldenworksin kanta on tuotantoyhtiönä, että jos joku kirjoittaa Tolkkiin kohdistuvia viestejä niin, että ne voidaan tulkita kunnianloukkaukseksi".

"Ennakkotapauksia kunnianloukkauksista ja vahingonaiheuttamisista on lukuisia.
Varsinkin viihdealalla. Me seuraamme nyt tarkasti tilanteen kehittymistä ja teemme sitten tarvittavat ratkaisut.
Koko asian aloittanut henkilö on jo syyllistynyt todistettavasti tekijänoikeusrikkomukseen ladattuaan tekijänoikeuslain suojaamaa materiaalia kuukausia ennen levyn julkaisua. Tämä sama henkilö levittää perättömiä huhuja Timo Tolkista. Tässä esimerkiksi selkeä rikosilmoituksen ja korvausvaatimuksen paikka. Kunnianloukkaussyytteet tulevat yllättävänkin helposti viihdealalla, koska ne saattavat aiheuttaa artistille kohtuutonta vahinkoa".

"Olemme tutkineet postaukset tiettyyn päivään asti asianajajamme kanssa ja tehneet rikosilmoituksen 12 henkilöstä Helsingin Poliisille, jossa katsomme heidän syyllistyneen selkeään ja törkeään kunnianloukkaukseen. Kuten sanottu, meillä on vakaa aikomus tehdä tästä laajempi ennakkotapaus".

(Lainatut kohdat on poimittu Imperiumi.netin keskustelupalstalta, kirjoittana Goldenworks Ky:n Jari Jokinen)

Lähde Stara.fi




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kiss ja Def Leppard ... Iron Man rokkaa yhä ... >

Keskustelut (5 viestiä)

ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

28.02.2008 klo 21.39

Lauseoppi* ei selvästi ole Jokisen vahvinta aluetta. Ups, taitaa tulla syyte**.



* Eikä kyllä mikään muukaan kirjoitettuun yleiskieleen liittyvä.
** Uutisen henkilö on katsonut liikaa Ameriikan oikeussalidraamoja.
lainaa
Carlisle

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.02.2008 klo 22.21

Jari on vähän pihalla.

PS. http://www.imperiumi.net/phpBB2/viewtopic.php?t=28501&sid
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

29.02.2008 klo 09.02

Kannattaa haastaa oikeuteen kaikki, jotka haukkuvat levyä!
lainaa
morik

Rekisteröitynyt 27.06.2007

29.02.2008 klo 09.33

Haha. :-D
lainaa
juha123

29.02.2008 klo 13.36

Ei saatana :D

VIssiin biisien haukkuminen ja vuodon epäileminen(Tolkin haukkumista?) oli liikaa. Tolkki elää kyllä jossain omassa maailmassa missä hän on uusi Bob Dylan ja kukaan ei saa arvostella häntä..
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova