Tuorein sisältö

Kevin Smith: uusi Batman on kuin Donald Trump

30.03.2016 klo 19.00 | Luettu: 2674 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kevin Smithin mielipide elokuvasta Batman v Superman: Dawn of Justice on huomionarvoinen muutamasta syystä. Smith on ohjaaja ja hyllytetyn Teräsmies-leffan Superman Lives kirjoittaja, joka on kynäillyt myös Batman-sarjakuvia. Hän on Batmanin näyttelijän Ben Affleckin ystävä ja "suurin fani". Lisäksi hän pyörittää podcast-show'ta Fatman on Batman, jossa hän on intoillut muun muassa Batman v Supermanista (ennen sen näkemistä).

Smith tarinoi lava-show'ssa, että Affleck on mainio Batman visuaalisesti, mutta Batman ei tunnu Batmanilta. Batman, joka vihaa "maahanmuuttajia" ja on valmis "puukottamaan porukkaa", jos maahanmuuttaja on uhka 1% todennäköisyydellä, kuulostaa Bat-Trumpilta. Uusi Batman ei ole sarjakuvista tuttu maailman paras etsivä, vaan äkäinen kiusaaja.

Smith ei pidä sen enempää Teräsmiehestä, joka on yhtä synkkä kuin Batman. Smith kuvailee elokuvaa pitkäveteiseksi ja ilottomaksi spektaakkeliksi, josta puuttuu kunnollinen tarina ja tarinan moraali.

Smith väittää pitävänsä elokuvasta kaikesta huolimatta, toisen katselukerran jälkeen. Jo ensimmäisen istunnon jälkeen hän kiitteli näyttävää ja mahtipontista toimintaa. Katso halutessasi tunnin mittainen videoarvostelu. (Tämän uutisen kirjoittanut tähtireportteri oli vähällä nukahtaa sen puolivälissä, vaikka hän on mm. katsonut Batman & Robinin Smithin kommenttiraidan kanssa. Kyllä, myös Batman & Robin on Smithin mukaan katsomiskelpoinen, jos rakastat Batmania kuten hän.)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Clint Eastwoodin Kor... Sideways lisäsi nimi... >

Keskustelut (1 viestiä)

bfjdpgpih

29.07.2016 klo 18.06

Batman&Robin olis unohdettu ja katsomiskelvoton jos se olis ollut eka osa. Mutta neliosaisena Batmansarjana 89stä Robiniin on ihan kohtuullinen kattaus maisemia, karismaa ja typeryyttä.

Niinkuin juttukin sanoo jos tämä leffa olisi väliosa tyyliin Thor Dark World niin olankohautuksella menisi. Mutta... Jotenkin siinä missä Marvel pyrkii saattamaan sarjikset eloon DC keskittyy... sarjat ei liity toisiinsa ja sitten tämmöistä ihmeellistä "jos tehtäis tappajabatman ja laitettais kasa superpahiksia sekoilemaan roadmovieen ja sitten" ihan kuin jotkin Madin tai Family Guyn kirjoittajat olisivat leffojen takana.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova