Tuorein sisältö

Niskalaukaus New Line Cinemalle

03.03.2008 klo 00.20 | Luettu: 1187 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Taru Sormusten Herrasta, Austin Powers, Painajainen Elm Streetillä, Blade, Rush Hour ja Friday the 13th -elokuvien koti New Line Cinema on mennyttä. Itsenäisesti toimineen elokuvastudion omistaja Warner Bros. sulauttaa yrityksen itseensä. Suurin osa 600 työntekijästä menettää työnsä, mutta osa jatkaa pienimuotoisten kauhu- ja komediaelokuvien parissa, joista New Line Cinema on opittu tuntemaan. Warner Bros. valvoo jatkossa mitä jäljelle jääneet puuhastelevat.

New Line Cinema tuotti neljä vuotta sitten Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan Paluun, yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista. Miljardituloihin yltäneen fantasian jälkeen studio on tuottanut ainoastaan yhden hitin, komedian Kuokkavieraat, ja kaksi menestykseksi luettavaa elokuvaa, jatko-osan Rush Hour 3 ja musikaalin Hairspray.

Studion kunnianhimoisin yritys Kultainen Kompassi oli kipeä floppi kotimaassaan, eikä New Line Cinema ole solmimiensa sopimusten vuoksi hyötynyt elokuvan paremmasta menestyksestä maailmalla. Mm. sellaiset elokuvat kuin Shoot 'Em Up, Numero 23, Snakes on a Plane ja juuri päättyneen viikonlopun uutuus Semi-Pro ovat myös jääneet odotuksista. New Line Cinema on lisäksi käynyt monia kalliita oikeustaisteluja: näkyvin tapaus ohjaaja Peter Jacksonin kanssa on lykännyt Hobitti-elokuvaa, jonka suunnittelu jatkuu uusien järjestelyiden jälkeenkin.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Robert Plant sanoo e... Timo Tolkki tekee Ra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


504


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova