Tuorein sisältö

Mitä vikaa on Suomen Virallisessa albumilistassa?

08.05.2016 klo 22.06 | Luettu: 3896 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen Virallisen albumilistan ovat valloittaneet viikkoja listoilla pyörineet artistit/levyt. Missä ovat uutuudet?

Antti Tuisku on jälleen listakärkenä, listaviikkoja takana peräti 50. Robinin Yhdessä hopeapaikalla, listaviikkoja 30. Coldplay pronssipaikalla, listaviikkoja takataskussa 22.

Beyoncén uutuus ei tunnu nousevan neljättä sijaa korkeammalle.

"Vanhoista levyistä" listalla pyörivät JVG (34 listaviikkoa), Adele (24 viikkoa), Cheek (29 viikkoa) ja Major Lazer pitää listasijaa 10. peräti 40 viikon listakokemuksella.

Vanhoista levyistä Adelen "21" on palannut listalle (sija 31) ja Ed Sheeranin ikisuosikki "X" on viihtynyt listalla jo 87 viikon ajan.

Tuoreempia listatuttavuuksia ovat The 69 Eyes, joka putoaa hopeasijalta paikalle 12. Younghearted aloittaa listasijalta 15. Eva Dahlgrenin on tyytyminen 18. sijaan. Haken ja Drake ovat myös uutuuksillaan 20 myydyimmän joukossa.

Ja sitten on Sannin Lelu, joka on edelleen listasijalla 17. Viikkoja takana peräti 54.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Radioheadin uusi alb... Megan Fox ei enää se... >

Keskustelut (5 viestiä)

Petri

08.05.2016 klo 23.44

Tuleeko mieleen, että enää suosikeilta ei tule niitä albumeita enää. Massa valuu suoratoistoon jossa albumeita ei varsinaisesti kaipaa kukaan.

Hiljalleen on alkanut Suomen albumilistan saattohoito. Sinänsä surullista, koska artistit alkavat enemmän metsästämään niitä hitti biisuja ainoastaan ja albumeilla olevat kokonaisuudet jää unholaan. Eli kokeellisemmat kappaleet katoavat esikarsinnoissa jo :(
lainaa
Kickeldick

09.05.2016 klo 08.11 3 tykkää tästä

Kylläpä suomalaiset kuuntelevat huonoa musiikkia. Osaa ei voi edes musiikiksi sanoa. Puuttuu vain Nickelback tuosta listasta.
lainaa
Lauri

09.05.2016 klo 09.42

Levymyynti on mennyt huoltoasemille ja marketeille, joiden tarjonta on juuri tuota hittiosastoa. Vaikea nousta marginaalista listalle, kun levyä myydään vain erikoisliikkeessä rajoitettuna vinyylipainoksena. Streamauksissakin kyseiset artistit hallitsevat, koska soittolistoilta halutaan tuttuja hittejä. Jos et onnistu lyömään itseäsi vallitsevassa tilanteessa läpi, niin listat jäävät haaveeksi.
lainaa
observatori0

09.05.2016 klo 12.31 1 tykkää tästä

Kickeldick kirjoitti:
Kylläpä suomalaiset kuuntelevat huonoa musiikkia. Osaa ei voi edes musiikiksi sanoa. Puuttuu vain Nickelback tuosta listasta.


Tarjonta määrittää mikä on hottia ja mikä nottia. Paskaahan (eli aivan liian helppoa ja formulaltaan puhkikulutettua) noiden yllä olevien artistien tarjonta pääasiassa on, ja kaikista huvittavinta onkin, etteivät ihmiset tajua etsiä muuta. Suoratoistopalvelut kyllä tarjoavat mahdollisuuden löytää uutta, mutta yleensä esim. Spotifyn valmiit soittolistat seuraavat trendejä. Soundcloud ja Youtube ovat ystäviä siinä mielessä, että niistä löytää paljon underground-tavaraa.
lainaa
vshipspih

10.05.2016 klo 01.00

Uuden musan kuuleminen on kivaa, mutta eihän juuri kukaan viihteen vuoksi jaksa käyttää aikaa etsimiseen. Älytöntä syytellä ihmisiä siitä että eivät tongi koko Youtuben ja divarin laarien pohjien unohdettua jätettä. Toki tietynlaiset ihmiset kokevat juurikin sen etsimisen viihteeksi, ihan samoin kuin toiset haluavat päivitellä ja brägäillä pelikoneillaan mutta eivät itse asiassa oikeastaan pelaa mitään
lainaa

Kirjoita kommentti


161


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova