Tuorein sisältö

Suomi jäänyt jälkeen sähköisessä musiikkikaupassa

12.03.2008 klo 14.59 | Luettu: 2745 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT:n toiminnanjohtajan Arto Alaspaan mukaan musiikkikenttä elää Suomessa etsikkoaikaansa. Sähköinen kaupankäynti on jo kehittynyttä, mutta suhteessa muuhun maailmaan Suomessa ollaan vielä suhteellisen alhaisella tasolla. ÄKT:n mukaan sähköisen musiikkikaupan osuus Suomen musiikkimarkkinoista on vain 4,6 prosenttia, kun se maailmalla on 15 prosenttia. Yhdysvalloissa vastaava luku on peräti 40 prosenttia.

Alaspään oma mielipide sähköisen kaupankäynnin yskimiseen on ennen muuta tekijänoikeuslaki. Epävarma tilanne ei suojannut riittävästi yrityksiä, nyt tilanne on korjattu uuden lain myötä.

- Samaan aikaan alkanut laajakaistayhteyksien lisääntyminen synnytti vapaamatkustaja-ajatuksen erityisesti nuoremmalle ja nettiä hyödyntävälle kuluttajakunnalle, Alaspää toteaa.

Musiikin kulutus on myös kokenut voimakkaan lisäyksen. Vuonna 2002 Suomen väestöstä 40 prosenttia ei ostanut musiikkia tiedostoina tai levyinä. Vuonna 2006 musiikkia ei hankkinut lainkaan 16 prosenttia suomalaisista.

Musiikin verkkokaupan kehittyminen vaatii tuottajilta uutta ajattelua. Alaspään mielestä Nokia on hyvä esimerkki yrityksestä, joka on ottanut uudet jakelukanavat hyvin huomioon kännykkämyynnissään.

- Musiikki tarvitsee tekijänsä ja osaajansa. Sitten tarvitaan vain markkinoiden ja tuotteiden kehittämistä sekä niitä viisasten kiviä, jotka mahdollistavat ammatin harjoittamisen ja elinkeinotoiminnan sillä, mitä haluaa tehdä ja mitä rakastaa, Alaspää sanoo.

Alaspää puhui tiistaina Suomalaisen musiikin päivänä Sibelius-Akatemiassa järjestetyssä seminaarissa.

Lähde YLE

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Misfits soittaa Oulu... Ovatko Ilkka Kanerv... >

Keskustelut (3 viestiä)

Heimdall

Rekisteröitynyt 04.07.2007

12.03.2008 klo 17.06

Sähköistä nettikauppaa ei tueta. Levyjen pitää olla konkreettisia eikä mitään bittirivejä koneen ruudulla.
lainaa
Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.03.2008 klo 17.07

Hmm kirjotin aikasemmin tähän, että sähköisiä levyjä ei tueta, vaan levyn pitää olla materiana kotona, niin viesti poistettiin :think: Ja ennen minua kaksi muuta sanoi samaa eikä niitä viestejä enää tstä löydy...
lainaa
bvirtanen

Moderaattori

Rekisteröitynyt 29.09.2007

12.03.2008 klo 20.28

Urokhtor kirjoitti:
Hmm kirjotin aikasemmin tähän, että sähköisiä levyjä ei tueta, vaan levyn pitää olla materiana kotona, niin viesti poistettiin :think: Ja ennen minua kaksi muuta sanoi samaa eikä niitä viestejä enää tstä löydy...


Uutinen tuli aluksi väärän otsikon alle (meni staroihin, piti laittaa musaan) eli siksi pari kommenttia katosi bittiavaruuteen uutimen siirtyessä oikeaan osoitteeseen. Allekirjoittanut liputtaa vahvasti cd:n puolesta. Ostakaa levyjä niin niitä julkaistaan tulevaisuudessakin.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova