Tuorein sisältö

Tältä näyttää Suomen suurin esiintymislava

02.08.2016 klo 13.20 | Luettu: 4377 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto



Weekend Festival kerää viikonloppuna kaikkiaan 300 000 hengen yleisön Suomessa, Virossa ja Ruotsissa. Pelkästään Helsingissä festivaalille osallistuu oheistapahtumat mukaan lukien noin 100 000 henkeä.

Kymmenet yksityiskoneet lennättävät tapahtumassa esiintyviä artisteja Helsinkiin, Tallinnaan ja Tukholmaan. Lisäksi festivaalin käytössä on viisi helikopteria ja 50 autoa, joilla esiintyjiä kuljetetaan tapahtumasta toiseen.

Helsingissä Weekend Festivalin käytössä on kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan nähty esiintymislava, joka on leveydeltään miltei kaksinkertainen viimevuotisen verrattuna. Päälava on kaikkiaan 85 metriä leveä ja 25 metriä korkea. Lava on ääni- ja valotekniikaltaan mittavampi kuin missään muualla Euroopassa aiemmin.

– Päälava on niin suuri, ettei sellaista ole saatavilla valmiina mistään. Olemme joutuneet rahtaamaan lavaa ja sen tekniikkaa varten mittavan määrän tarvikkeita Virosta, Latviasta, Liettuasta, Ruotsista, Tanskasta ja Hollannista. Satojen valaisimien lisäksi mukana on toistasataa erikseen Weekend Festivalia varten tilattua erikoisvaloa, jotka muodostavat ennennäkemättömän ainutkertaisen soluverkon lavan ympärille, kertoo markkinointivastaava Jyri Heikkinen Weekend Festivalilta.

Ohessa piirroskuva lavasta:


Weekend Festivalin perjantain ja kahden päivän peruslippuja on vielä jonkin verran saatavilla Tiketissä ja Lippupisteessä. Näillä näkymin kaikki liput myydään kuitenkin loppuun jo ennen tapahtumaa eikä lippuja jää myyntiin porteille.

Weekend Festivalin molemmat festivaalipäivät päättyvät jättimäisiin ilotulituksiin.

Suomesta vuonna 2012 käynnistynyt Weekend Festival pidetään Helsingin Kalasatamassa 5.-6. elokuuta ja ensimmäistä kertaa järjestettävä Weekend Festival Sweden samaan aikaan Tukholman Östermalmin urheilupuistossa. Kolmipäiväinen Weekend Festival Baltic juhlitaan nyt jo toisen kerran Viron Pärnun ranta-alueella 4.-6. elokuuta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< American pie -tuttu ... Päivä pilalla: Suici... >

Keskustelut (1 viestiä)

Psy

03.08.2016 klo 02.05

ANTTI!!!! WOHOOO!!!!
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova