USA:n albumilistan kärkipaikoilla levy, jota ei voi ostaa mistään!

09.08.2016 klo 17.24 | Luettu: 2462 kertaa | Teksti: J.A. KaunistoMiten on mahdollista - Billboardin albumilistan Top 10:n joukossa on useana viikkona ollut levy, jota ei voi ostaa mistään!

Epic Recordsin kokoelmalevy Epic AF on parhaimmillaan yltänyt listsijalle viisi. Siitä huolimatta ettei levyä ole myynnissä.

Selitys on yksinkertainen ja levy-yhtiön temppu ovela.

Vuodesta 2014 lähtien Billboardin albumilistalle on listattu albumien fyysisen myynnin lisäksi digitaalinen myynti ja streamaukset. Yhtä myytyä fyysistä albumia vastaa 1500 streamausta tai 10 digitaalista myytyä kappaletta. Ja tästä löytyy "porsaanreikä".

Hittibiisi ilman albumia on mennyt "hukkaan" albumilistalla. Mutta, mitä jos julkaistaan kokoelmalevy, johon kerätään nippu kesän kovimpia hittejä? Sillä päästään listoille.

Epic Records julkaisi Epic AF-kokoelman, jolle on kerätty kesän kovia hittejä kuten French Montanan Lockjaw, Kent Jonesin Don't mind, Travis Scottin Pick up the phone ja DJ Khaledin sinkut For Free ja I Got the Keys.

Yksittäisten biisien suuret streamausluvut kolahtivat kokoelmalevyn piikkiin. Esimerkiksi Don't mind -viisun Spotify-stramausluvut ovat yli 130 miljoonaa. Kun DJ Khaled julkaisi oman Major Key -albumin, Epic Recordsin kokoelma sukelsi alaspäin listalla sillä kahden hittibiisin myynti/streamausluvut kasvattivat artistin oman albumin myyntilukuja.

Levy-yhtiö kertoo halunneensa saada hittibiisit paremmin esille ja käyttäneensä nuorten musiikinkuluttajien kiinnostusta soittolistoihin - kokoelma-albumi toimii soittolistan lailla. Siihen jopa lisättiin biisejä viikkojen aikana.

(New York Times, Gigwise)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< HBO ja Bradley Coope... Marvelin Luke Cage s... >

Keskustelut (2 viestiä)

Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

09.08.2016 klo 18.43

Onko tästä albumista on kuitenkin tuotettu fyysinen versio? Meinaan jos ei niin mitä nuo viisi mainintaa levystä tekevät tässä uutisessa?
lainaa
mndihpi

09.08.2016 klo 22.40

Katos tuolla ylhäällä lukee J.A.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova