Tuorein sisältö

Nine Inch Nails tienaa nettijakelualbumilla

15.03.2008 klo 12.13 | Luettu: 2025 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nine Inch Nails-pomo Trent Reznorin viimeisin julkaisu, Radiohead-tyyliin verkkojakeluna myyty Ghosts I – IV, on saanut fanit liikkeelle. Maaliskuun alussa julkaistu kahden tunnin ja 36 nimettömän raidan muodostama instrumentaalikokonaisuus on kelvannut reilulle 780,000 lataajalle, ensimmäisen viikon aikana. Luvussa ovat mukana myös ilmaiset lataukset ja fyysisten levyjen tilaukset. Albumi on tuottanut tietojen mukaan 1,6 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi Billboardin albumilistan ykkönen Alan Jackson myi viikossa 119,000 levyä.

Reznorin mukaan 300 dollarin hintainen ultra-deluxe-versio myytiin välittömästi loppuun. Digitaalinen albumi maksaa 5 dollaria, kympillä irtoaa tupla-cd ja vinyylinä albumin hinta on 39 dollaria.

Nine Inch Nails järjestää internetissä filmifestivaalit. Lyhytpätkät ovat fanien tuotoksia liittyen Ghosts I – IV- albumiin. Pätkät löytyvät YouTubesta.

Reznor on myös arvostellut Radioheadin päänavausta nettijakelun suhteen. Miehen mielestä Radiohead tarjosi ladattavaksi liian kevyttä tavaraa.

- Radioheadin liike toimi varsinkin markkinointikikkana. Tarkemmin katsottuna Radiohead tarjosi syöttiä, jonka päässä oli MySpace-tasoista materiaalia ja lopullisena tarkoituksena markkinoida perinteistä cd-julkaisua. Siinä ei ole mitään väärää mutta siinä ei ole myöskään suurta vallankumousta. Mielestäni Radioheadin virhe oli jakaa niin heikkotasoista digitaalitiedostoa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Espanjalaisohjaaja l... Spermanluovuttajia f... >

Keskustelut (2 viestiä)

pullor

15.03.2008 klo 14.35

Laittakaa nyt vielä huomio, että levy on julkaistu Creative Commons lisenssin alla mikä sallii ilmaisen jakelun ja materiaalin hyödyntämisen omissa(ilmaisissa) projekteissa.
lainaa
Heq

16.03.2008 klo 07.27

On se Reznor äijä :) Rispektiä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova