Tuorein sisältö

Kauko Röyhkältä uutta kulmaa vanhaan tuotantoon

12.10.2016 klo 09.59 | Luettu: 1742 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto


(Foto Olga Välimaa)

Turkulainen Svart Records julkaisee joulun alla Kauko Röyhkän uuden levyn Aamuöiseen sateeseen.

Uuden albumin lähtökohdat ovat varsin erilaiset kuin edellisellä Svart-julkaisulla Etelän peto. Etelän pedon ahnaat ja hikiset rämetunnelmat vaihtuvat vanhan ja uuden materiaalin uudenlaiseen työstämiseen.

Röyhkä aloitti soolokeikkailun vuonna 2006.

- Se oli minulle iso haaste, koska olin tottunut esiintymään kovista muusikoista koostuvan bändin kanssa". En aluksi luottanut kykyihini kitaristina, mutta vähitellen homma alkoi sujua. Löysin omanlaiseni tavan tulkita biisejäni. Sovitukset muuttuivat.

Röyhkän mukaan soolokeikoilla biiseistä muotoutui hauskalla tavalla erilaisia ja joissain lauluissa teksti sekä tunnelma pääsivät paremmin esiin kuin alkuperäisissä bändiversioissa.

- Esimerkiksi Lauralle on uutena versiona pehmeämpi ja hypnoottisempi, kun taas vaikkapa Paha maa vielä enemmän voodoo kuin alkuperäinen, Kauko toteaa.

Pikku hiljaa soolokeikkojen lomassa Röyhkälle alkoi selvitä ajatus tulevan täyspitkän äänitteen muodosta ja sisällöstä. Tämän lisäksi parin viime vuoden aikana taustalle löytyi muusikkoja, joista muotoutui myös uusi livekokoonpano.

Perkussionisti Janne Riisiö tuli mukaan loppuvuodesta 2014. Soolokeikoista tuli duokeikkoja.

- Samalla sain ajatuksen taltioida keikkasettini uudet versiot kaverini Jouni Pusan studiossa. Sessiot muuttuivat nopeasti kunnianhimoisiksi. Tajusin, että olin tekemässä psykedeelistä lauluntekijälevyä, joka perustui kerrankin kokonaan omiin kitarajuttuihini. Basisti Mikko Hellström liittyi kokoonpanoon, ja Pusa lisäsi keitokseen koskettimia ja pariin biisiin myös rummut. Päätin laajentaa skaalaa ja ottaa mukaan kolme uutta sävellystä. Aamuöiseen sateeseen on ensimmäinen albumikokonaisuus, joka on toteutettu tällä ryhmällä. Keikoilla esiinnymme marraskuusta lähtien triona Riisiön ja Hellströmin kanssa.

Aamuöiseen sateeseen koostuu puoliksi varta vasten tälle albumille kirjoitetusta materiaalista, puoliksi vanhojen Röyhkä -kappaleiden erityyppisistä sovituksista. Albumi julkaistaan 9.12. (CD/LP/Digi). Ensimmäinen singlejulkaisu Hippityttö helvetistä ilmestyy digitaalisena 21.10.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tyrmääviä kaunottari... Backyard Babies jäll... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova