Tuorein sisältö

Timo Tolkki nostaa asiat pöydälle - vielä kerran

21.03.2008 klo 23.04 | Luettu: 10505 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Stratovarius -nokkamies Timo Tolkki on jatkanut Myspace-sivuillaan Saana-sooloprojektinsa ympärillä velloneen keskustelun läpikäymistä. Rock-ooppera Saana on ollut parin viikon ajan myynnissa Tolkin kotisivujen kautta www.timotolkki.com. Reilussa viikossa Tolkki on tienannut jo yli 100,000 dollaria.

- Tässä vaiheessa uraani minua ei kiinnosta, mitä minusta sanotaan tai kirjoitetaan julkisuudessa. Siitä huolimatta vastaanottamani negatiivisen palautteen määrä on uskomaton. Ajattelen usein miksi... kirjoitan biisejä rauhasta ja rakkaudesta ja saan vastaani niin paljon vihaa. Minua on syytetty viime aikoina monista asioista. Minun väitetään vuotaneen biisejäni nettiin ja uhanneen fanejani oikeustoimilla (joku kirjautui nettifoorumille väittäen itseään yhtiöni edustajaksi ja uhkaili ihmisiä oikeustoimilla). Minun on väitetty tehneen rock-oopperan, joka ei todellisuudessa ole rock-ooppera. Projekti kesti reilun vuoden ja maksoi 100,000 dollaria (jonka maksoin takaisin Frontier Recordsille), vastaava summa meni tuotantokuluihin. Erimielisyyksiä levy-yhtiöni kanssa on epäilty pelkäksi julkisuustempuksi. Jotkut uskovat homman olevan niin, koska en yksinkertaisesti suostu vastaamaan syytöksiin. Tämä tuntuu suututtavan valheiden levittäjiä, koska he vain haluaisivat tapella. En yleensä kommentoi perättömyyksiä, joita minusta kirjoitetaan. En halua olla missään tekemisissä pahan kanssa. Kaikki nämä väitteet ovat naurettavia ja olen tottunut vihaiseen palautteeseen. Saana-albumin suhteen vihainen palaute on ollut kaikkein suurinta. Mielestäni se kertoo minun onnistuneen tekemään jotain tärkeää. Tämä albumi on ihmisille, joilla on vielä sydän tallella.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tanssii Tähtien Kans... Menehtyneen Idols-Mi... >

Keskustelut (12 viestiä)

Carlisle

Rekisteröitynyt 04.04.2007

22.03.2008 klo 02.29

Tää albumihan on ihan vitsi.
lainaa
hehe

22.03.2008 klo 09.52

Paljon puhetta, vähän tekoja. Voisi mies yrittää antaa musiikin puhua puolestaan.
lainaa
HalfNelson

22.03.2008 klo 11.12

Vitsi? Vähän tekoja? Arvon nettipahiksethan voivat yrittää tehdä saman, mitä Tolkki on musiikin alalla tehnyt. Mies on käynyt läpi henkilökohtaisen helvetin mielenterveytensä kanssa, selvinnyt siitä ja tekee yhä musiikkia. Vaikka ei pitäisikään siitä, voisi kuitenkin hiukan miettiä sanomisiaan. Anonyyminä on turhan helppo räkyttää.
lainaa
Naamakala

Rekisteröitynyt 23.10.2007

22.03.2008 klo 11.22

HalfNelson kirjoitti:
Vitsi? Vähän tekoja? Arvon nettipahiksethan voivat yrittää tehdä saman, mitä Tolkki on musiikin alalla tehnyt. Mies on käynyt läpi henkilökohtaisen helvetin mielenterveytensä kanssa, selvinnyt siitä ja tekee yhä musiikkia. Vaikka ei pitäisikään siitä, voisi kuitenkin hiukan miettiä sanomisiaan. Anonyyminä on turhan helppo räkyttää.

samaa mieltä, vaikea sanoa mikä on totta ja mikä puskaradion kuulumisia, mutta Tolkista on mielestäni tehty eräänlainen narri kiitos median aiheuttaman myllytyksen. Varmaan kova pala timolle itselleen: saanut haaveilemansa projektin viimein päätökseen ja kaikki ovat leimanneet sekä artistin että levyn ö-mappiin vaikkei levyä ole edes kuunnellut.
lainaa
LoneGoat

Rekisteröitynyt 07.08.2007

22.03.2008 klo 11.47

Itsetunnoton kansa tarvitsee aina yhden jalustalle nostettavan syntipukin, jonka kustannuksella irvailla.
lainaa
EastClintwood

22.03.2008 klo 12.56

1991 syntynyt nobodyteini sanoo "tää albumihan on ihan vitsi". Nolouden multihuipentuma. Häpeäisit edes vähän.
lainaa
nobody

22.03.2008 klo 21.45

Helppoahan sitä on puolustellakin jos albumia ei ole kuullut. Jos mies tekee albumin joka oikeasti on ihan vitsi, niin ei siinä paljoa auta puolustelut. Antaa musiikin puhua puolestaan, indeed..
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

23.03.2008 klo 00.06

Veikkaan yhä, että tässä on Tolkin puolelta selvää valhetta mukana. Vuoto on käytännössä jo todistettu, lisäksi oikeustoimin uhkaillut henkilö käytti GoldenWorksin sähköpostiosoitetta... Foorumin ylläpidon mukaan sähköpostin pistäminen tai vaihtaminen tietoihinsa ei ole yksinkertaisesti mahdollista, jos ei varmenna muutosta sähköpostinsa kautta. Lisäksi Goldenworksilla on samanniminen tyyppi töissä, jona "huijari" esiintyi foorumilla.

Kyllä minä ainakin olen saanut Tolkin touhuista kuvan aikamoisena pelleilynä, joka laskee rispektin aika alas. Lisäksi ainakaan ilmaisien näytekappaleiden perusteella ole rock-oopperasta puhettakaan, todella tasapaksua ja tylsän kuuloista musiikkia.

Jos rock-oopperaa haluan, kuuntelen Avantasiaa. Jos kitarajumalan haluan, kuuntelen Jari Mäenpäätä.
lainaa
haisku

23.03.2008 klo 11.27

Itse kuuntelin muinoin kaksi näytebiisiä Saanan sivuilta ja en ole koskaan suurempaa schaissea Tolkilta kuullut. Ja yleensähän näytekappaleet edustavat sitä albumin kärkipäätä... enpä haluaisi kuulla niitä muita kappaleita.
lainaa
kepe-5

Rekisteröitynyt 04.04.2007

23.03.2008 klo 13.25

Arcane kirjoitti:
Lisäksi ainakaan ilmaisien näytekappaleiden perusteella ole rock-oopperasta puhettakaan, todella tasapaksua ja tylsän kuuloista musiikkia.


Meikäläisen mielipide rock-oopperoiden suhteen on se, että niitä on suurimmilta osin edes turha yrittää. En ole vieläkään kuullut yhtään rock-oopperaa, jolla ei olisi yhtään täytemateriaalia. Usein se itse konsepti ja tarinan runnominen alusta loppuun heijastuu takaisin tylsänä musiikkina.

Ja mitä Tolkkiin tulee, niin voi se levy olla huono, vaikka mies olisi itse paininut mielenterveytensä kanssa. Eikä kenenkään tarvitse olla taiteilija voidakseen arvostella taidetta. Näytteiden perusteella kyseessä ei ole meikäläisen kuppi teetä.
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

24.03.2008 klo 00.03

Pitäisi mies jo päänsä kiinni.
Levy on sen saamaan huomioon nähden aika kuraa. Eikös tämä homma ole jo muutenkin sen verran puitu juttu, ettei Tolkki enää saa sanojaan ja tekojaan takaisin. Mikä nyt sitten onkaan totta ja mikä ei. WARRIOR OF LIGHT!
lainaa
knight

26.06.2008 klo 22.29

Tämä albumi on tarkoitettu enemmän tunteiluksi kuin hevitilutteluksi, ja sitähän voinee vielä kutsua myös ihan rokiksi, ette satu muistamaan että maailman yleisesti ottaen parhaimmaksi todettu metalli/rokki kappale on Zeppälöiden Stairway to heaven, ainakin itselle se kuulosti enemmän joltain klasarilta...mutta kaunista se oli. Ja niin on tämä uusi materiaalikin, myönnän että olen kuullut vain tuon The letter'in, mutta se on varmasti kaunein kappale mitä olen kuullut muutamaan vuoteen. (artisti ei vaikuta asiaan, yhtä hieno olisi vaikka se olisi eläkeläisten säveltämä).
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova