Tuorein sisältö

Käsikirjoittajien kilta nosti ehdokkaaksi Deadpoolin

05.01.2017 klo 17.30 | Luettu: 2480 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Se ei ole yllätys, että Deadpool on palkittu MTV Movie Awards ja Teen Choice Awards -gaaloissa, mutta isompiakin (tai: Hollywoodin enemmän arvostamia) kunnianosoituksia on alkanut kertyä.

Writers Guild of America eli amerikkalaisten käsikirjoittajien ammattiliitto palkitsee vuoden 2016 parhaat käsikirjoitukset ensi kuussa. Useimmat ehdokkaat ovat muilta listoilta tuttuja ennakkosuosikkeja, mutta:

Paras sovitettu käsikirjoitus


Arrival
Deadpool
Fences
Hidden Figures
Yön eläimet (Nocturnal Animals)

Viime vuonna ja monena muuna vuonna WGA:n palkitsema leffa on voittanut myös Oscarin. Deadpool kilpailee hieman erilaisen porukan kanssa Oscar-ehdokkuudesta, sillä WGA- ja Oscar-gaalojen säännöt koskien kategorioita "Alkuperäinen käsikirjoitus" ja "Sovitettu käsikirjoitus" ovat erilaisia.

Critics' Choice Awards -gaala ilmoitti viime kuussa, että Deadpool on vuoden paras komedia ja Ryan Reynolds on vuoden paras näyttelijä komediassa.

Tänä sunnuntaina Deadpool kisaa Golden Globeista kategorioissa "Paras komedia- tai musikaalielokuva" ja "Paras miesnäyttelijä komediassa tai musikaalissa". Tämä on historiallinen saavutus supersankarielokuvalle.


Tässä ovat WGA:n muut elokuvaehdokkuudet:

Paras alkuperäinen käsikirjoitus


Hell or High Water
La La Land
Loving
Manchester by the Sea
Moonlight

Paras dokumenttielokuvan käsikirjoitus


Author: The JT LeRoy Story
Zero Days
Command and Control

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jukka Hildén komment... Vahvistus, uudesta T... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova