Tuorein sisältö

Aki Kaurismäelle luvassa merkittävä tunnustus

02.04.2008 klo 13.19 | Luettu: 1876 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on saamassa merkittävän tunnustuksen. Kaurismäelle esitetään akateemikon arvonimeä. Tasavallan presidentti vahvistanee Taiteen keskustoimikunnan esittämän nimityksen 50-vuotiaalle Kaurismäelle myöhemmin keväällä.

Akateemikon arvonimi voidaan myöntää erittäin ansioituneelle tutkijalle tai taiteilijalle. Tällä hetkellä taiteen puolella akateemikon nimikettä kantavat mm. kirjailija Paavo Haavikko, taidegraafikko Outi Heiskanen ja kapellimestari Jorma Panula. Elokuva-alaa edustanut akateemikko Rauni Mollberg kuoli syksyllä.

Aki Kaurismäen ohjaamia elokuvia ovat mm. Tulitikkutehtaan Tyttö, Kauas Pilvet Karkaavat, Mies Vailla Menneisyyttä ja Laitakaupungin valot. Kaurismäki on voittanut parhaan ohjaajan Jussi-palkinnon kuusi kertaa. Mies Vailla Menneisyyttä-elokuva oli myös ehdokkaana parhaaksi ei-englanninkieliseksi elokuvaksi Oscar-palkintojen osalta vuonna 2003.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Foo Fighters-pila ei... Idols-Janin tuorein ... >

Keskustelut (1 viestiä)

ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

02.04.2008 klo 18.37

Kaurismäellä on faninsa, mutta Paavo Haavikon palvontaa en ole ikinä ymmärtänyt. Se mies ei ole eläessään kirjoittanut mieleen painuvaa runoa, ja miksi siltä kukaan halusi kysellä kansakunnan suuntaa, on täysi arvoitus.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova