Tuorein sisältö

Timo Tolkki ilmoittaa Stratovariuksen hajonneen - Tolkilla uusi bändi

02.04.2008 klo 14.07 | Luettu: 10862 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Stratovarius-johtotähti Timo Tolkki on julkistanut tiedon Stratovariuksen kuolemasta. Tolkin mukaan bändiä ei enää ole olemassa.

- On aika lopettaa hiljaisuus Stratovariuksen ympärillä ja julkaista jo odotettu viesti. Stratovariusta ei enää ole olemassa. Viime lokakuussa ilmoitin bändin kavereille laittavani bändin telakalle. Tämä viesti on faneille, jotka ovat kannustaneet bändiä vuosien ajan.

- Siitä lähtien kun Timo Kotipelto ja Jörg Michael tulivat takaisin bändiin, ilmassa on ollut jännitystä ja negatiivista fiilistä. Huonot fiilarit ovat kohdistuneet minuun, Timon ja Jörgin suunnalta. Syyt Jari Kainulaisen erottamiseen vuosia sitten, ne ovat niin monimutkaiset että asiasta pitäisi kirjoittaa kirja. Kuitenkin, lopullisen ratkaisun siemen kylvettiin jo tuolloin. Bändin sisällä oli ristiriitoja, Jörg valitti minulle Timosta ja Timo tilitti minulle Jörgista. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan haukkua Timoa ja Jörgia. Molemmat ovat pohjimmiltaan hyviä jätkiä. Asioita vain tapahtuu ja ihmissuhteet menevät vääriin suuntiin. Se on kuin avioero.

Tolkki kertoo asian kärjistyneen viimeisimmän Stratovarius-albumin jälkeen. Tolkin mukaan bändin tlanne oli melkoisessa kaaoksessa, kukaan ei tuntunut välittävän bändin asioista. Tolkin mielestä Timo Kotipelto oli katkera, koska hänen sävellyksiään tai lyriikoitaan ei mahtunut Strato-kiekoille. Tolkin mielestä bändin jäsenet eivät todellisuudessa olleet ystäviä keskenään. Tolkki kertoo vierailleensa Kotipellon luona 12 vuoden aikana ehkäpä viisi kertaa. Tolkin mukaan kosketinsoittaja Jens oli hänen paras kamunsa, myös uuden tulokkaan Lauri Porran kanssa juttu sujui mukavasti.

Bändi yritti tehdä uutta materiaalia loppuvuodesta 2006. Stratovariuksessa ei kuitenkaan ollut enää virtaa, into oli hävinnyt. Vuosi 2007 sujui riidellen kaikesta mahdollisesta bändikavereiden kanssa. Tolkki aloitti Saana-sooloprojektin, joka vei miehen mukanaan. Siitä huolimatta bändi teki 8 festarikeikkaa kesän aikana. Tolkki kertoo Wackenin reilun 40,000 ihmisen edessä tajunneensa bändin olevan kuollut. Bändissä ei Tolkin mukaan ollut enää sielua. Lokakuussa 2007 Tolkki ilmoitti muille bändin jäsenille homman olevan loppu. Timo ja Jörg eivät edes vastanneet Tolkin viestiin. Alkuvuodesta 2008 Tolkki ehdotti vielä jäähyväiskiertuetta mutta Tolkki antaa ymmärtää Timo Kotipellon ja Jörgin olleen asiaa vastaan. Stratovarius on kuopattu.

Timo Tolkki on työstänyt Stratolle säveltämiään viisuja uuden nimen alla. Revolution Renaissance on Tolkin uusi bändi. Tulevalla albumilla laulavat metallisuuruudet Michael Kiske ja Tobias Sammet. Albumi julkaistaan Frontier Recordsin kautta kesäkuun alussa.

Tolkin pitkä ja perusteellinen tilitys luettavissa ainakin täältä.





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Demonit kiusaavat Am... Radiohead laittaa hi... >

Keskustelut (5 viestiä)

Oopperafani

02.04.2008 klo 14.57

Avantasia -projektin tyyppien mukanaolo tuo uskoa RR:n touhuun, mutta eihän Tolkki ole Sammetin tasoinen säveltäjä. Enivei, ei Stratoakaan kyllä hirveästi kaipaamaan jää.
lainaa
Juhza

Rekisteröitynyt 02.12.2007

02.04.2008 klo 17.11

En kyllä jää Stratoa kaipaamaan yhtään. Niin tylsää kamaa että huhhuh.
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

02.04.2008 klo 18.38

Pelle bändi, pelle kitaristi ja pelleilyä koko musiikki.

Bändi saa surullisen hymynaaman, joka on muotoa y = ax^2+bx+c, missä a < 0.
lainaa
apina

03.04.2008 klo 11.00

Komeita kavereita.
lainaa
Taiteilija

06.04.2008 klo 21.22

Ehdin tehdä puhdetyönä Stratovariukselle hautakiven, pitää nyt yli 20 vuotta toimineella ja lopettaneella bändillä hautakivi!
Linkkiä: http://img215.imageshack.us/img215/1944/stratovariusripne
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova