Tuorein sisältö

Kauko Röyhkältä uusi yhteistyölevy

17.02.2017 klo 12.31 | Luettu: 865 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo ja Maarit julkaisevat yhteislevyn 31.3. Turmion suurherttua -nimisen levyn takana on Svart Records.

Röyhkän mukaan ajatus levystä Pyysalon kanssa on elänyt jo vuosikymmenen.

"Yksi ensimmäisistä tyypeistä, joihin tutustuin uudessa kotikaupungissa, oli Severi Pyysalo. Kävin kuuntelemassa hänen Mokners-trioaan ja ehdotin yhteistyötä. Severi teki jatsahtavat sovitukset muutamista vanhoista biiseistäni. Muutama vuosi kului, ja jossain vaiheessa levyttäminen otettiin taas esille. Lähetin Severille kolmisenkymmentä tekstiä, joista hän rumpali Jussi Lehtosen kanssa valitsivat muutamia ja ryhtyivät säveltämään".

Pyysalolle yhteistyö on ollut kuin "hyppy tuntemattomaan", sillä hän ei omien sanojensa mukaan ollut aikaisemmin säveltänyt laulumusiikkia – lukuuottamatta klassisia liedejä ja runobiisejä Vesa-Matti Loirille.

"Iloinen yllätys oli sekin, että Maarit, jota arvostamme tosi paljon laulajana, ilmoittautui mukaan vierailevaksi solistiksi. Räätälöimme hänelle kaksi soolobiisiä, Severi teki ensin sävellykset ja minä lisäsin niiden tunnelmaan sopivat lyriikat", jatkaa Röyhkä.

Richard Larvannon ohjaama Sanzibar-video löytyy jo verkosta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Päivä pilalla: Joker... Turmion Kätilöiden D... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova