Tuorein sisältö

Svart Records julkaisee uudelleen pari YUP-klassikkoa historian hämäristä

21.02.2017 klo 14.02 | Luettu: 1034 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turkulainen Svart Records julkaisee maaliskuun alkupäivinä vinksahtaneesta lyriikasta ja äkkivääristä biiseistään tunnetun YUP:n uran alkupuolelta kaksi levyä. Vuonna 1991 päivän valon nähnyt Huuda harkiten sekä siitä muutamaa vuotta myöhemmin julkaistu Toppatakkeja ja Todedon terästä (1994) ilmestyvät vinyylinä 3.3.

YUP:lle Huuda harkiten on aikansa kuvajainen ja yhtye on silloin tehtyjen ratkaisujen takana yhä tänäkin päivänä, mutta asiat olisivat voineet mennä toisinkin. Verrattuna debyyttiin, laulukieli vaihtui suomeksi ja musiikki progressiivisemmaksi. Sattumalta löytyneet alkuperäiset moniraitanauhat mahdollistivat sen, että aikanaan kengännauhabudjetilla julkaistusta levystä oli mahdollista tehdä uusi miksaus. Svartin uudelleenjulkaisua varten tuottajaguru Mikko Karmila on työstänyt levyä ohjenuoralla "miten homman olisi voinut toteuttaa toisin vuonna 1991".

YUP:n mukaan kyse onkin ennemmin siitä, että levyn äänimaailman "olisi voinut toteuttaa näinkin" eikä suinkaan "näin se olisi pitänyt toteuttaa". Muutamaa vuotta myöhemmin ilmestynyt Toppatakkeja ja Todedon terästä julkaistiin aikanaan pelkästään cd:nä, joten Svart pääsee julkaisemaan levyn ensi kertaa vinyylinä.

Hippo Taatilan kirjoittama YUP - Helppoa muisteltavaa –kirja ilmestyy uusintajulkaisujen kanssa samoihin aikoihin. Opuksen julkaisutilaisuus järjestetään 22.2.2017 Bar Loosessa ja paikalle saapuvat kaikki YUP-yhtyeen jäsenet. Loosessa kuullaan jäsenistön mietteitä kirjasta sekä uudelleen julkaistavista levyistä.

Huolimatta huhuista yhtyeen ympärillä, YUP ei ole palaamassa lavoille/esiintymässä ainakaan tämän kirjan tai levyjulkaisuiden tiimoilta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suicide Squad -kauni... Päivä pilalla: James... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova