Tuorein sisältö

Vihreän rokkifestarin metsästys - kotimaiset festarit vihertävät

04.04.2008 klo 08.31 | Luettu: 1291 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Euroopan festivaalijärjestö Yourope on myöntänyt Provinssirockille Green'n'Clean -ympäristötunnustuksen. Green’n’Clean kannustaa sekä festivaalijärjestäjiä että yleisöä kiinnittämään entistä enemmän huomiota ympäristön suojeluun ja vaalimiseen.

Musiikkifestivaaleilla on valtava vaikutus ympäristöön. Liikenne, meteli, jätevesi, kasvihuonepäästöt, jätteet ovat kaikki festarielämyksen ikäviä sivutuotteita. Provinssirock pyrkii pienentämään omaa ekologista jalanjälkeään entisestään.

Jätteiden lajittelu ja syntyvän jätteen määrän vähentäminen, julkisen joukkoliikenteen käyttöön kehoittaminen, ympäristöasioista keskustelemiseen kannustaminen, lähituotteiden sekä uusiutuvien materiaalien suosiminen ovat kaikki vihreitä askeleita kohti ympäristöystävällisempää rokkifestaria.

Provinssirock on yksi Suomen kolmesta Green’n’Clean -ympäristösertifikaatin saaneista rockfestivaaleista. Myös Ilosaarirock ja Ruisrock kuuluvat joukkoon vihreään.

Esimerkiksi Ruisrock-festivaali kuluttaa kolmessa päivässä energiaa suunnilleen saman verran kuin kaksi suomalaista omakotitaloa vuodessa. Festivaali sähköistetään kokonaisuudessaan tuulisähköllä, jonka toimittamisesta Ruisrock on sopinut Turku Energian kanssa.

– Paljon on vielä tehtävää ympäristön hyväksi, mutta hyvällä eurooppalaisella tasolla tässä jo ollaan, Merimaa kiteyttää.


Ilosaarirockin vihreät periaatteet ovat:

-Vihreän sähkön suosiminen
-Kierrätyksen tehostaminen
-Julkiseen liikenteeseen ja kimppakyyteihin kannustaminen
-Hankinnoissa kestävyyden, reilun kaupan ja paikallisuuden suosiminenV2.fi | J.A. Kaunisto
< Pelkäätkö spoilereit... Lisää bändejä Nummir... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


534


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova