Tuorein sisältö

Tuska juhlii myös valokuvataiteen voimin - luvassa HIM-yhtyeen viimeiset vaiheet

24.05.2017 klo 13.28 | Luettu: 850 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

20-vuotias Tuska Festivaali juhlistaa syntymäpäiviään myös valokuvataiteen muodossa.

Helsingin taidemuseo HAM, Tuska Festivaali ja Tiketti Galleria toteuttavat rockvalokuvaaja Ville Juurikkalan kanssa valokuvaprojektin, joka seuraa legendaarisen HIM-yhtyeen valmistautumista jäähyväiskiertueelleen.

"HIM: Right Here In My Eyes” -nimeä kantava näyttely nähdään Helsingin taidemuseo HAM:ssa 15.6.-3.7. Samaan aikaan Tiketti Galleriassa nähdään laajempi kattaus Juurikkalan kuvia Tuskan juhlavuoden esiintyjistä: mm. Amorphis, Apocalyptica, HIM ja Sonata Arctica.

"Näyttely (= HIM: Right Here In My Eyes) koostuu ennennäkemättömistä kuvista. Ja tällä kertaa tarkoitan oikeasti ennennäkemättömiä koska mä en edes itse ole nähnyt näitä vielä. Kuvien tapahtumat ovat vasta tulossa. Aloitan bändin kuvaamisen tällä viikolla ja viimeiset ruudut otetaan vasta muutamaa päivää ennen avajaisia," Ville Juurikkala kertoo lyhyesti näyttelyn perusideasta.

"Mä aloitin kuvaaman HIM-yhtyettä toistakymmentä vuotta sitten. Vaikka mä oon tässä välissä kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa 10-kertaisia HIMiin verrattuna (mm. Guns N’ Roses, Slash ja Aerosmithin Steven Tyler) heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän vahvan karisman takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa. Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute. Päätimme silti Valon kanssa että emme lähde rakentamaan näyttelyä pohjaten vanhaan. Tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt".

Tiketti Galleriassa nähdään Ville Juurikkalan ottamia teoksia myös muista Tuskan tämän vuoden kotimaisista esiintyjistä. Mm. HIM, Lost Society, Brother Firetribe ja Sonata Arctica. Mukana on myös tunnettuja otoksia (mm. Apocalyptican 20-vuotiskiertueen pääkuva ja Tuskan juhlavuoden HIM-kuva), mutta lisäksi löytyy monia aivan uusia ruutuja (mm. Apocalyptican kuvat kuukauden takaisista Perttu Kivilaakson häistä ja Amorphiksen uuden kokoonpanon promokuvat).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Älä oo ihan noin pa... Suomalaisen metallib... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova