Tuorein sisältö

Ruotsalaisbändin poispotkitut soittajat vaativat oikeutta - bändipomo kommentoi ja lyö faktat tiskiin

08.06.2017 klo 11.32 | Luettu: 2372 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suureen suosioon yltänyt ruotsalaisbändi Ghost koki taannoin "täydellisen miehistövaihdoksen". Bändipomo Papa Emeritus eli Tobias Forge on pitänyt yhtyeen lankoja käsissään ja neljän soittomiehen vaihtamisen piti olla simppeli juttu.

Mutta ei, entiset soittomiehet ovat nostaneet oikeuskanteen, jossa vaativat bändipomolta selvityksiä Ghostin rahaliikenteestä - ja mahdollisesti saamatta jääneistä korvauksista.

Entiset soittomiehet haluavat saada selkoa Ghostin taustafirman tuloista ja menoista vuodelta 2011–2016.

Forge on kommentoinut sotkua toteamalla ettei kukaan neljästä soittajasta ollut yhtyeen alkuperäinen jäsen. Heillä ei myöskään ollut rahallisia panostuksia yhtyeeseen eikä myöskään vastuita mahdollisista tappioista.

Soittajien tehtävänä oli soittaa ja toteuttaa Forgen luomaa ja tuottamaa konseptia. Työstä on maksettu rahallista palkkiota.

"Koska osapuolien välillä ei ole sopimusoikeudellista kumppanuussopimusta, Forge ei ole velvollinen raportoimaan Ghostin taustayhtiön tuloista ja menoista".

Ex-bändiläiset ovat myös väittäneet, etteivät saaneet vuonna 2012 korvausta kuin kovistelun jälkeen. Rahaa ei kuitenkaan ollut yhtiön tileilla. Forgen mukaan vasta kuluvan vuoden Popestar-kiertue on ensimmäinen rahaa tuottanut kiertue.

"Koska menot ovat (aina) ylittäneet kulut, soittajien palkkiot ovat viime kädessä tulleet Forgen muiden tulolähteiden kautta".

Forge ei ole ennen kuluvaa vuotta nostanut itse lainkaan palkkaa konserttitoiminnasta tai oheistuotemyynnistä kertyneistä tuloista.



(TeamRock)



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallican hahmot ke... Päivän pila: Tom Cru... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova