Tuorein sisältö

Ruisrockissa musiikin lisäksi myös runsaasti taide-elämyksiä

13.06.2017 klo 10.16 | Luettu: 1472 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto



Turun perinteikäs Ruisrock on julkaissut festivaalin aikataulun sekä alueohjelman. Päiväkohtaiset esiintymisaikataulut ovat nähtävissä Ruisrockin nettisivuilla osoitteessa www.ruisrock.fi/.

Musiikin lisäksi Ruissalossa on tarjolla taidetta moneen lähtöön. On esittävää taidetta, runoutta ja kuvataidetta.

"Yli puolet Ruisrockin kävijöistä on kertonut, että Ruisrockin erottaa muista festivaaleista ennen kaikkea elämyksellisyys. Siihen olemme satsanneet tänäkin vuonna", kertoo alueohjelman tuottaja Ilona Numminen.

Esimerkiksi, alueella on Aura of Puppetsin jättimäinen Yksisarvinen yhdessä trapetsilla taiteilevan ballerinan kanssa. Sirkustaiteilija Salla Hakanpää tekee Ruisrock-debyyttinsä ilma-akrobatiaesityksissä pimenevissä festivaali-illoissa.

Kuvataiteilija Johanna Sinkkonen ikuistaa festivaalin hetkiä piirroksiin, joiden syntyprosessia yleisö pääsee seuraamaan screeneiltä. Kotimaisen lavarunoskenen keulahahmo Harri Hertell on kuratoinut spoken word -kokonaisuuden, jota tähdittää walesilainen Rufus Mufasa. Festivaalisunnuntaina kävijöiden on mahdollista esittää myös omia tekstejään Open mic -sessioissa. Visuaalista silmänruokaa tarjoaa Halmesmaa x3 -kollektiivin tilainstallaatio sekä turkulaisten katutaiteilijoiden graffititeokset.

Myös Ruisrock-klassikoksi muodostunut Reivikontti on jälleen festarikansan ilona. Perjantai- ja lauantai-iltojen päätteeksi Reivikontti muuttuu Taideyhdistys Olohuoneen slovaridiskoksi. Reivien ohella päästään kokeilemaan myös muita tanssilajeja. Turkulainen Tanhukaravaani opastaa festarikansaa tanhun pyörteisiin ja Shake it! -työpajassa nautitaan dancehall-rytmeistä.

Alueella on myös Linko-katapultti ja kävijöiden festarimeikkejä toteuttaa Glitternisti.

Festivaalialueen design-marketilla tuotteitaan myy joukko suomalaisia vaate- ja design-suunnittelijoita. Mukana ovat pelkästään kierrätysmateriaaleja käyttävät Pure Waste Textiles ja Costo, värikäs ja näyttävä LumiWAU, laatukalsareita valmistava Mähöne, kovassa nosteessa oleva Billebeino, saariston lifestyle-myymälä Gullkrona sekä suomalaisten design-brändien parhaimmistoa yhteen kokoava OMB. Aurinkolasit päivittyvät käsityönä puisia pokia valmistavan Woobsin pisteellä!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Michael Monroen ja S... Jenkkibändin jäsente... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova