Tuorein sisältö

Jere Karalahden väitetyn huumekuvan julkistuksesta pyyhkeitä

15.04.2008 klo 14.49 | Luettu: 1671 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kiekkoilija Jere Karalahden huumejutun syyttäjät saavat valtakunnansyyttäjänvirastolta moitteita ja valitusta niin sanotun jauhevalokuvan jakamisesta julkisuuteen ja medialle. Kuvassa Karalahti hengailee puhelimeen puhuen moottoripyöräjengin tiloissa, vierellään pöydällä kokaiiniksi tulkitut kolme jauheviivaa ja rullalle kääritty seteli.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan kuvan julkistaminen vain pari viikkoa ennen Karalahden huumeoikeudenkäynnin alkua vaaransi Karalahden syyttömyyden. Syyttäjät eivät kuitenkaan tehneet varsinaista virhettä, koska kuvan julkisuus oli tuolloin tulkinnanvarainen asia. Oikeudenkäyntiin liittyvä aineisto on yleensä pidettävä salassa käsittelyn alkuun asti.

Valokuvan ennenaikaisesta julkistamisesta valittivat Jere Karalahden isä ja Asianajajaliiton Itä-Suomen osaston puheenjohtaja. Myös Karalahden oma asianajaja paheksuu tekoa päämiehensä puolesta jättämässään lausunnossa. Isän mukaan kuvan julkistaminen vaikutti lainvastaiselta mutta erityisesti moraalittomalta ja tarkoitushakuiselta. Hänen mielestään kuvalla yritettiin vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja lopulta myös oikeudenkäynnin lopputulokseen.

Karalahti sai Helsingin käräjäoikeudelta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion. Rikosnimike oli avuntanto törkeään huumausainerikokseen. Asian käsittely jatkuu myöhemmin hovioikeudessa.

Lähde Iltasanomat









V2.fi | J.A. Kaunisto
< Shia LaBeoufin pää p... Green Day levyttää v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova