Tuorein sisältö

Puistobluesin esiintyjät selvillä

16.04.2008 klo 12.12 | Luettu: 1354 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viime vuonna kolmenkymmenen vuoden taivaltaan juhlinut puistoblues on julkistanut tulevan kesän esiintyjänimiä. Järvenpään Puistobluesin pääkonsertissa esiintyvät Big Jack Johnson, Duke Robillard, Delbert McClinton, Julian Sas sekä Erja Lyytinen.

Mississippin varrella syntynyt ja varttunut Big Jack Johnson edustaa perinteistä Delta Bluesia parhaimmillaan. Yhdysvaltalaisen Duke Robillardin soitossa ovat yhdistyneet saumattomasti jazzin, bluesin ja swingin maailmat aina siitä lähtien, kun hän perusti maineikkaan big bändinsä Roomful of Bluesin vuonna 1967.

Euroopassa suurta suosiota nauttiva Julian Sas on viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana nostanut itsensä vanhan mantereen bluesartistien terävimpään kärkeen. Perinteitä kunnioittavaa bluesrockia tunteella soittava Sas on kotoisin Hollannista ja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt julkaista urallaan jo yksitoista bluesalbumia.

Viime vuosina kansainväliselle bluestaivaalle noussut Erja Lyytinen on yksi Suomen lahjakkaimmista muusikoista. Edellisen levynsä julkaisun jälkeen Yhdysvalloissa ja Euroopassa kiertänyt Lyytinen on nuori, lahjakas laulaja ja lauluntekijä sekä ilmiömäinen kitaristi, joka soittaa kaikkea dobrosta slidekitaraan.

Myös junioreille on tarjolla ohjelmaa. Vanhankylänniemeen ja keskustan kaduille levittäytyvä Kakarabluussit tarjoaa perheen pienimmille musiikki-ilottelua, näytelmiä ja puuhapajoja. Katutapahtumat ovat ilmaisia ja pääkonserttiin pääsevät alle 13-vuotiaat huoltajan seurassa maksutta.

Puistoblues-festivaali järjestetään Järvenpäässä 25.–29.6.08.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Äijät tauolle hautak... Ramoviisut etsii jäl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova