Tuorein sisältö

Ranskan euroviisubiisi sai poliitikon hermostumaan

17.04.2008 klo 14.51 | Luettu: 2409 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viisuista riittää juttua näemmä muuallakin. Ranskassa jopa poliittisella tasolla asti. Sebastien Tellierin esittämä Ranskan euroviisukappale nimeltään Divine on aiheuttanut maassa pienimuotoisen poliittisen selkkauksen. BBC:n mukaan ranskalainen kansanedustaja Jacques Myard on raivostunut Tellierin Divine-kappaleen laulukielestä. Viisu vedetään nimittäin englannin kielellä. Kansanedustajan mielestä kappalevalinta on täysi susi, eikä Ranskan tulisi "apinoida muita kulttuureja".

Asia ei ole jäänyt pelkäksi puheeksi. Myard on vaatinut kappaleen vaihtamista ranskankieliseen. Ranskan kulttuuriministeri puolustaa kuitenkin valittua edustuskappaletta. Tosin myös kulttuuriministeri pitää harmillisena, että Ranska osallistuu viisuihin väärällä kielellä.

Olisiko Ranskasta mahdollista lähettää Lordin tai Teräsbetonin veroista viisuilijaa...tuuuuuuuskin!


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Provinssiin lisää bä... Lapissa ei lämmetä B... >

Keskustelut (3 viestiä)

Wertigo

17.04.2008 klo 16.13

Väärällä kielellä ? Tästä näkee hyvin tuon kuinka ranskalaiset pakkaavat olemaan vähän turhankin ylpeitä olemaan omasta maastaan ja kielestään. Muistan viime kesältä kun Pariisissa tuli käytyä, ja englanti ei tykännyt napata porukkaan esimerkiksi kauppatilanteissa.
Toistaalta ainahan sitä voisi siirtyä koko maapallo esperantoon, ja lyötäisiin kotimaiset kielet kouluissa opeteltaviksi.
lainaa
Crisutan

Rekisteröitynyt 09.07.2007

17.04.2008 klo 22.16

lol, mitä hienoa jossain kamalan kuulosessa ranskassa on... :E
lainaa
Rommel

18.04.2008 klo 16.22

Wertigo osuu asian ytimeen.

Esperanto olisi muuten myös ehdottomasti loogisin ja paras vaihtoehto yleiskieleksi, mutta arvaappas mikä maa se estikään sen laajamittaisen käyttöönoton kansainliiton avulla sen ollessa suosituimmillaan oliko-se-nyt-1900-luvun-ekalla-puoliskolla - Aivan, Ranska! Sen takia, että he yrittivät saada omaa kieltään yleiskielen asemaan vaikka esperanto olisi ehdottomasti paras.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova