Tuorein sisältö

Kohua aiheuttanut Pussy Riot Suomeen

15.01.2018 klo 17.14 | Luettu: 738 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Venäläinen kohuryhmä Pussy Riot saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen Riot days –projektinsa kanssa ja esiintyy tiistaina 6. maaliskuuta Helsingin Kulttuuritalolla.

Vuonna 2017 alkunsa saanut Riot Days -nimellä kulkeva esitys perustuu Pussy Riot –ryhmän johtajan Maria Alyokhinan samannimiseen kirjaan. Esitys on tähän mennessä nähty Euroopan maiden (mm. Saksa, Iso-Britannia) lisäksi myös Amerikassa.

Vuonna 2011 Moskovassa perustettu Pussy Riot –ryhmä koostui alkujaan vaihtelevalla jäsenyydellä noin 11 naisesta. Ryhmä järjesti provosoivia guerrilla punk rock -esityksiä epätavallisissa julkisissa paikoissa. Ryhmän lyyrisiin teemoihin sisältyy feminismi, LGBT-oikeudet ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustaminen. Vuonna 2012 ryhmän viisi jäsentä osoittivat mieltään Moskovan Kristus Vapahtajan katedraalissa ja tapauksen johdosta ryhmän jäseniä tuomittiin huliganismista vankilaan.

"Jos sinulla on mahdollisuus muuttaa jotain, on sinun tartuttava tuumasta toimeen. Jotkut poliittiset impotentit väittävät, ettei meillä ole ääntä eikä oikeutta valita. Meillä on ääni. Meillä on oikeus. Haluamme inspiroida ihmisiä, haluamme uudenlaista toimintaa. Haluamme, että hiljaiset uskaltaisivat puhua. Ja me uskomme, että se on mahdollista. Riot Days on kulttuurinen vallankumous".

Liput tapahtumaan tulevat myyntiin tiistaina 16. tammikuuta klo 09:00.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Autoilujuontaja Jere... Mötley Crüe -rokkari... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

68693

Tampere Film Festival 6th-10th March 2019
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova