Tuorein sisältö

Radiohead opastaa faneja vihreiksi

05.05.2008 klo 15.23 | Luettu: 1441 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Radioheadin Euroopan kiertueen ollessa ovella, bändi tahtoo fanien ajattelevan ympäristöä. Bändi toivoo fanien harkitsevan, millä kulkuneuvolla taittavat matkat keikoille.

Viime vuonna bändi teetti ekologisen jalanjäljen mittaamiseen erikoistuneella Best Foot Forwardilla tutkimuksen hiilidioksidipäästöistä kahdella Radioheadin kiertueella Yhdysvalloissa vuonna 2003. Tutkimus osoitti, sen minkä musiikkiteollisuus onkin jo yleisesti hyväksynyt - suurin yksittäinen CO2-päästöjen tuottaja on katsojien aiheuttama yksityisliikenne.

Raportin tuloksista ja suosituksista viisastuneena Radiohead rohkaisee fanejaan käyttämään hyväksi joukkoliikennettä ja kimppakyytejä saapuessa keikkapaikoille. Mahdollisuuksien rajoissa bändi on myös koettanut valita keikkapaikat kaupunkien keskustoiden läheltä, missä joukkoliikenne on parhaimmillaan.

Bändin kotisivuille on avattu uusi osio, jossa tarjotaan kävijöille matkustusohjeita keikkapaikoille ja jossa he voivat suunnitella ympäristöystävällisemmän matkan CO2-päästölaskurin avustuksella.


hwww.radiohead.com

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Spinefarm ja Bodom h... Marvel-sarjakuvien y... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova